Skip to main content

A Muarah Audio cég 2015-ben kezdte meg a működését: alapítói Jacek Siwiński és Wiesław Zawada mérnökök, mindketten a Varsói Technológiai Egyetemen szereztekk diplomát.

 

Hitvallás

Az alapítás óta változatlanul az alábbi három elv vezérli a cég működését és tevékenységét:

 1. A zenét a lehető legjobb hangzáshűséggel megszólaltató eszközök tervezése.
 2. A készülékek külső megjelenési képének is összhangban kell állnia az általuk biztosított hangminőséggel.
 3. Az analóg technológiára összpontosítják a figyelmüket, számukra a legfontosabb forrás az analóg hanglemez.

Az üzleti szemlélet sem áll távol a tervezőmérnök alapítóktól, magukénak vallják a lengyel Jerzy Hausner közgazdász, az Open Eyes Economy mozgalom alapítójának elveit, amely szerint a gazdaság számára semmi sem lehet fontosabb, mint az ügyfél, a számukra nyújtott szolgáltatások színvonala és a nekik eladott termékek minősége. Mindennek logikus hozadéka lehet csak a nyereség, nem pedig a tevékenység célja. A cég termékeit Lengyelországban gyártja és nem a minden áron való költségcsökkentés lehetőségét keresik.

A tervezés és a gyártás környezetvédelmi szempontjai is fontos szerepet játszanak a gondolkodásukban: a cég hosszú időn át működőképes, tartósan megbízható eszközöket tervez és gyárt, meghibásodás esetén mindegyik termékük könnyen és egyszerűen szervizelhető, javítható.

 

A termékpaletta

muarah-audio-kiallitasA cég három lemezjátszót, egy csöves erősítőt, egy csöves hangszedő illesztő előerősítőt és többféle tartozékot kínál. Az utóbbiak között egyedi termék a lemezjátszótányér forgási sebességét szabályozó vezérlő egységük, amely az intelligens InteliClamp® lemezrögzítő eszközzel együtt igazán hatékony. Ezt a saját fejlesztésű eszközt szabadalmaztatták és legjobb tudomásunk szerint a világon egyedül a Muarah Audio állít elő ilyen tudású eszközt.

A lemezjátszó futóműveket a dán Henrik Morch kiváló hangkarjaival szerelik, amelyek csodás króm vagy arany kivitelben kérhetőek.

A készülékeikben alkalmazott egyedi megoldások:

 • Egyedi olajalapú rezgéscsillapító eszköz az MT-1 / MT1-EVO lemezjátszó futóművekben.
 • Félautomatikus előfeszítés szabályozás az MU-4 csöves erősítőnkben.
 • Egyedi szintállító eszköz a lemezjátszó futóműveinkben.
 • Érintőgombos be-/kikapcsoló szerkezet az MT-1 / MT-1 EVO lemezjátszó futóművekben.
 • InteliClamp® szabadalmaztatott lemeztányér-fordulatszám szabályozó
 • Hálózati feszültség kiesésének érzékelése, és a kimenő jel azonnali lekapcsolása áramkimaradás esetén.

 

Formatervezés

A cégünk stílusjegyei az alábbiak:

 • A készülékeinknél előszeretettel alkalmazzák a fekete-fehér kontrasztot.
 • Kifinomult anyagokat használnak: polírozott üveg, polírozott sebészeti minősítésű acél, polírozott akril, SVAROWSKI kristályok.
 • Nincsenek kezelőszervek, gombok az eszközök üveg előlapjain.
 • Megvilágított zöld MUARAH logo és piros LED

 

Még néhány fontos apróság

A Muarah céget a jó öreg feketelemezes analóg lemeztechnika és technológia egyik fontos mellékágának, a kvadrofóniának a prófétájaként ismerik a hazájában és világszerte. A cég számos olyan rendezvényt szervezett, ahol kvadrofon lemezek lejátszásával bizonyították a műszaki megoldás létjogosultságát. A négycsatornás kvadrofon lemezeket a Muarah kísérleti eszközein, többek között a ma még csak prototípus szinten létező, a Muarah mérnökei által tervezett, MU-1 quad SQ dekóder használatával játszották le.

 

Forrás