Skip to main content

A Solitone™ egy fejlesztő csoport, amelynek filozófiája a természethű hangzás minél jobb megközelítése minden hifi, high-end és házi mozi rendszeren. Tapasztalataink szerint a legnagyobb információvesztés az egyébként már végletekig kidolgozott hifi és high-end berendezések fizikai összekötésénél következik be. Szerintük az egész problémakör a vezetés fizikájának félreértéséből adódik. Ezt figyelembe véve egy más elven alapuló kábelcsaládot fejlesztett ki a Solitone™ csapata.

Filozófiájuk: élethű az, ami ellen nem tiltakozik a fül!

Felrúgva a bevett szokásokat, kábeleink eddig nem alkalmazott saját technológia szerint készülnek, tisztelettel adózva Oliver Heaviside, Poynting valamint Nikola Tesla munkásságának és szellemi nagyságának. A termékek létrejöttét több mint 20 éves kutatás és a témával kapcsolatos fejlesztés előzte meg.

A Solitone™ megközelítés

Ami valójában az eredeti megközelítés helyes mai értelmezése, az az, hogy a kábeleken haladó elektromágneses tér formájában kódolt információ akkor továbbítható hűen, ha tartjuk magunkat a Heaviside féle kritériumokhoz. Ezek a kábel soros ellenállását, induktivitását, párhuzamos ágai közötti kapacitását és átvezetését szigorú képlet szerint rendelik össze.
Ennek eredménye az a gyakorlati tapasztalat, hogy csak olyan kábellel valósítható meg torzításmentes átvitel, amely a Heaviside képlet megvalósíthatósága miatt az elektromos vezetés mellett a mágneses vezetés fizikai megvalósítását is lehetővé teszi és figyelembe veszi a Lenz törvényt is. Ennek érdekében került kifejlesztésre a szabadalmi oltalom alatt álló Solitone ™ technológia, illetve az az alapján készülő konkrét gyártmányok. Az elektromágneses kölcsönhatás a vezeték és a tér között alapvető fontosságú a torzításmentes, spektrálisan helyes információátvitel érdekében.