Skip to main content

Az ACCUSTIC ARTS® 1997-ben jelent meg a piacon. Ezt öt éves fejlesztési időszak, külső fejlesztőkkel és audió szakértőkkel való szoros együttműködés, ezernyi szigorú teszt és meghallgatási próba, gondos anyag- és alkatrészvizsgálatok sorozata előzte meg, mire az első termékeikkel a piacra merészkedtek.

2009-ben erőiket egyesítve, csúcskategóriás audió készülékgyártóként és zenei produkciós cégként egy új audiofil lemezmárkát hoztak létre. Ez az ACCUSTIC ARTS AUDIOPHILE RECORDINGS (AAAR). Az ACCUSTIC ARTS AUDIOPHILE RECORDINGS Milan Sajé (hangmérnök) és Rasmus Muttscheller (A&R) irányítása alatt működik. Mindketten évtizedek óta aktív szereplői a nemzetközi zenei életnek és ők felelnek az AAAR címke alatt forgalomba került lemezek és kiadványok összeállításáért és létrehozásáért.

A zenei produkciós és a média marketing üzletág szinergiahatása révén és az ACCUSTIC ARTS® termékek gyártása során szerzett ismereteik együttesen öltenek testet a termékeikben és a lehető legmagasabb szintű igények kielégítésére is alkalmas termékek létrejöttét teszi lehetővé. Eredményeként évről évre dinamikusan nő a Németországban kézzel gyártott ACCUSTIC ARTS® termékek iránti hazai és nemzetközi kereslet.

Az immáron lassan negyedszázados cég mindmáig legsikeresebb terméke a kezdetektől fogva létező AMP II félvezetős (MOS-FET) teljesítményerősítő, amely jelenleg a 4. generációs (MK4) változatában aratja az újabb babérokat. Számos folyóirat szerkesztőségének, így a német Stereo magazinnak is a referenciakészüléke, minden más terméket ehhez a csúcskategóriás erősítőhöz mérnek.

A cég  célja:

A lehető legnagyobb hangzáshűség elérése a felvétel megszólaltatása során

Nem véletlen, hiszen az ACCUSTIC ARTS® valójában az: ACCUrate acouSTIC ARTS, vagyis a „hiteles hangművészet” rövidítésének tekinthető.

Annak érdekében, hogy ennek a célkitűzésnek és elvárásnak megfelelhessenek, csak a lehető legjobb minőségű alkatrészeket használják, amelyeket a legújabb technológiával és szerkesztési, termékgyártási elvek és gyakorlat felhasználásával építik a születő készülékeikbe. Csak a természetes, részletgazdag megszólalásra alkalmas készülék viselheti az ACCUSTIC ARTS® logót, a készülékeiknek nem szépen, hanem érzelmeket ébresztően hitelesen kell szólniuk. A meleg, szenvedélyt keltő hangzás alapkövetelmény, de gondosan kerülnek mindenféle hatásvadász trükköt.

Gyártóhely:
Az ACCUSTIC ARTS Audio GmbH székhelye Baden-Württemberg tartományban, Lauffen am Neckar városkában található, Stuttgart, a Mercedes-Benz és a Porsche szülőhazájának kapujában.

Az 1998-ban épült vállalati központban az alábbi részlegek találhatóak:

  • értékesítési és marketing részleg, fejlesztő laboratórium
  • elektronikai szerkezeti elemek gyártóhelyei
  • külön minőségellenőrzési és mérési központ, raktár és kiszállítási részleg
  • zenei produkciós részleg professzionális hangstúdióval, illetve a hazai és külföldi zenei felvételek készítésére alkalmas felvételi helyiségekkel

Forrás