Skip to main content

A német FairAudio tesztelési céllal egyből lecsapott a Rockna eszközeinek legfrisebbjére, amint az kigurult a gyártósorról. Következzenek tapasztalataik.

Februárban a Rockna büszkén mutatta be legújabb termékét, egy előerősítő funkcióval rendelkező D/A konvertert: a Wavelight DAC-ot, ami a márka belépő szintű készüléke. Néhány speciális műszaki jellemzőjének köszönhetően azonban már most több, mint a Wavedream DAC modell “kistestvére”.

rockna-wavelight-dac-preamp-eloerosito-szembol-nyitott-tetoA Rockna Wavelight belsejében például DAC chip helyett egy FPGA (felhasználás helyén programozható logikai kapumátrix) modul működik, ami egyénileg programozható különféle digitális feladatok elvégzésére. Ez rendelkezik egy speciális “R2R DAC” architektúrával, így javítva a hangzást.

Az eszköz beépített hangerő-szabályzóval rendelkezik. Ez teljes egészében az analóg tartományban működik, következésképpen nem eredményezheti a digitális felbontás veszteségét. A kapcsolt ellenállás-hálózat gondoskodik az eszköz szintszabályozásáról.

 

rockna-wavelight-dac-preamp-eloerosito-hatulrolAz interfész oldalán a Toslink, az S / PDIF, a koaxiális, az AES / EBU és az USB-B mellett a Wavelight DAC I2S bemenetet is kínál HDMI aljzat formájában. Jelenleg – a pusztán zenei megszólalás ellenére – az IS2 bemenet a legkiemelkedőbb, arról nem is beszélve, hogy tökéletes illesztési lehetőséget kínál az év folyamán megjelenő Rockna Waveligth Serverhez. 

Vissza a Wavelight DAC-hoz: ahogy a hátul látható, az analóg jel alapvetően egy egyszerű RCA segítségével vihető be, igény szerint azonban kérhető az eszköz szimmetrikus kialakítással (XLR bemenet). Az ezen keresztül táplált vonalszintű jel mindig az eszköz analóg áramkörében marad, amely teljesen szimmetrikus és saját tápegységgel is rendelkezik. Továbbá a két transzformátornak köszönhetően (külön az analóg és a digitális áramkörökre), a teljes kapacitás 100000 uF , ami  a készülék típusát tekintve nem tűnik alulméretezettnek.

A Rockna Wavelight DAC négy digitális szűrővel rendelkezik : lineáris, minimális fázisú, hibrid és NOS. A bemenetetől függően a készülék a PCM-adatokat akár 32 bit / 384 kHz-es felbontással, akár egybites jelekkel (DSD512-ig) tudja feldolgozni. A fekete és ezüst színben kapható eszköz iOS és Android alkalmazásokkal vezérelhető és frissíthető, a központi FPGA modul pedig folyamatosan fejleszthető firmware frissítésekkel, így a Rockna D/A konvertere egy hosszútávú és fenntartaható befektetés. 

 

Forrás