CHORD Company

A Chord Company 1985-ben jött létre amerikai ügyfeleik a Naim készülékekhez haszbnálható csúcsminőségű összekötő kábelek iránti egyre erősödő kereslete eredményeként. A HiFi kereskedők hamar felfedezték, hogy a kábeleinkkel érezhetően javul ezen készülékek hangzásminősége, így az amerikai vevők kiszolgálása mellett a Chord Company nemsokára az angliai piacra is bevezette a termékeit. A tengerentúli és az angliai ügyfeleinkkel mind a mai napig kiváló a kapcsolatunk, sokan még ma is sikeres Chord termék forgalmazók.

A cég 1991-ben megint nagyot fejlődött, kinőtte a korábbi üzemterületét és egy még nagyobb üzembe, jobb gyártási háttérrel rendelkező telephelyre költözött. Tovább finomítottak a gyártási módszereiken, nagyobb raktárkészletet tartottak a nyersanyagokból és a késztermékekből, mivel egyre több viszonteladó és üzlet kívánt Chord kábeleket árusítani. A vállalat dinamikusan fejlődött tovább, így 1993-ban újra költözniük kellett.
Az újabb költözés véletlenül egybeesett a cég első kitüntetésével. 1994-ben a What Hi-fi? magazin bevezette a “Legjobb kábel” kategóriát az éves díjkiosztó ceremóniájukon és a Choird Cobra volt az első kábel, amely elnyerte ezt a megtisztelő címet. Ez a nagyszerű elismerés persze felkorbácsolta az igényeket és ennek arányában ismét nagyot nőtt a cég forgalma. Egy éven belül megint nagyobb helyet kellett keresnie a gyárnak. Ezzel párhuzamosan a gyártócsapat létszámát is jelentősen bővíteni kellett, hogy ki tudják elégíteni az elsősorban az angliai viszonteladók részéről érkező egyre növekvő keresletet.

Végül saját gyáruk, a Chord Company House 2004. szeptemberére készült el, és gondos logisztikai tervezéssel elértük, hogy a beköltözést követő harmadik napon már kábeleket gyártottunk és küldtünk ki onnan. Az új épület elegendően nagy gyártóterülettel rendelkezik, van benne egy gondosan megtervezett kábelhallgató és tesztelő szoba, egy szellős, nyitott, világos eladó és admnisztrációs tér és természetesen egy elegendően nagy raktár a készáruk és nyersanyagok tárolásához.