ZYX audio

Összesen 1 találat

Természetes hangú, valódi sztereó mozgótekercses hangszedők 1986 óta – mesteri teljesítmény a múlt alapjain a mának és az örökkévalóságnak.
A ZYX arra törekszik, hogy teljes mértékben kihasználja az analóg zene lejátszásában rejlő szinte korlátlan lehetőségeket, hiszen csak az analóg jelalak esetében folyamatos az időtengely (Z).
A modern digitális lejátszó eszközök mintavétellel reprodukálják az analóg jelalakot, emiatt azután kisebb-nagyobb folytonossági hiányokat látunk az időtengelyen. Bármilyen magas mintavételi frekvenciát veszünk is, mindig maradnak „lyukak” az időtengelyen.
A jó analóg hangszedővel a természetes hangzás tölti ki a valódi háromdimenziós teret, mint ahogyan a csiszolt gyémánt, vagy az igazgyöngy felületéről visszaverődő fénysugarak teszik.

A ZYX név eredete igen egyszerű: az analóg háromdimenziós térmodell jellemzőit, az időt (Z), az amplitúdót (Y) és a frekvenciát (Z) vettük kölcsön a termékeink nevéhez.
Ennek megfelelően valamennyi ZYX hangszedő valódi háromdimenziós térleképezésre alkalmas, ahol számos szabadalmaztatott technológia alkalmazásával kiküszöböljük az időtengely torzulásait. Ilyen, csak általunk alkalmazott megoldás többek között a mikrobarázdás tű és a boron tűtartó cső is.

A ZYX hangszedők igen népszerűek az USA-ban, Japánban és Németországban, ahol még mindig nagyon kedvelt hobbi az analóg zenehallgatás. A ZYX hangszedők többször is, több nemzetközi hírnévnek örvendő magazinban is elnyerték „az év hangszedője” kitüntető elismerést, a talán a HiFi magazinok etalonjának számító amerikai STEREOPHILE A-osztályú minősítést adott a hangszedőinknek.
A ZYX R-100T modell lett a legendás “Teragaki stílusú” lemezjátszó referencia hangszedője.

Nakatsuka úr a ZYX elnöke és főmérnöke (a hangszedők tervezője és kézműves gyártómestere), de úgy is mondhatjuk, hogy ő a cég lelke. Japán Nagano prefektúrájában született. Igen sok éves tapasztalattal rendelkezik az audió eszközök fejlesztése és gyártása terén.
Az egyetem elvégzése után a ‘Trio’ (Kenwood) fejlesztési részlegénél kezdett el dolgozni és ez alatt fejlesztette ki a világ első ‘optikai hangszedőjét’. Ezután a dániai Ortofon céghez ment át, ottani tevékenysége legismertebb eredménye az MC-20 hangszedő.
1976-ban a Namiki Precision Jewel cég szerződtette, ahol OEM alapon számos ismert márka hangszedőit gyártották. 1986-ban alapította meg önálló saját cégét ZYX néven, de a Namiki Precision Jewel cég hathatós támogatásával.
Nakatsuka úr 15 szabadalmat jegyez. Hisayoshi Nakatsuka sok éves tevékenysége során 15 termékét, illetve kiviteli tervét, műszaki megoldását szabadalmaztatta. Ezeket a szabadalmaztatott megoldásokat alkalmazza a ZYX termékcsalád gyártása során.