Skip to main content

Az Electrocompaniet idén ünnepli fennállásának ötvenedik, egyben a legendás AW600 NEMO első forgalomba hozatalának 25. évfordulóját. A dupla jubilleum alkalmából kifejlesztett AW 800 M méltó a céghez és a legendás elődhöz. A végerősítőt a idén májusban a High End Munich 2022 keretein belül mutatták be, Magyarországon pedig a 21. HIFI SHOW-n lesz meghallgatgató.

electrocompaniet-aw800-m-eleje

Az AW 800 M egy 8 ohmos és nevéhez hűen 800 wattos monó végfok, amely azonban önmagában, sztereó módban is működtethető. Az erősítő egy frissebb, mégis összetéveszthetetlen és jellegzetes Electrocompaniet dizájnt mutat be, amely tökéletesen illeszkedik az összes jelenlegi és régi termékükhöz. Az Electrocompaniet elképesztő hangteljesítménye még tovább fejlődött ebben az erősítőben, miközben megőrizte az egyedi tervezési filozófiát és a jellegzetes hangzást, amelyről a cég világszerte elismert.

Az AW 800 M magába foglalja az Electrocompaniet közvetlen csatolású, nagy nyílt hurkú sávszélességű topológiát, amelyet tovább javítanak nagy fordulatszámú és nagyon nagy sávszélességű erősítő fokozatokkal. Ezenkívül egy vadonatúj csatlakozási felületet terveztek rá, amely védi a bemeneti és a meghajtó fokozatokat a túlterheléstől és rendkívül merevvé teszi a kimenetet, így nem befolyásolja a csatlakoztatott terhelés. Ennek további előnye, hogy jelentősen leegyszerűsíti az amúgy is finoman működő visszacsatoló rendszer munkaterhelését, és így feltűnően alacsony torzítási értékeket biztosít.

electrocompaniet-aw800-m-hatso

A végfok összesen 32 nagy sávszélességű, nagyáramú bipoláris kimeneti tranzisztort tartalmaz, amelyek erőlködésmentesen tud nagy áramot szállítani. A végfok táplálása érdekében a tápegységet frissítették: összesen 210 000 uF tápszűrővel rendelkezik. A hálózati tápellátás DC és RF szűrésű. A két toroid transzformátorok mágnesesen és elektrosztatikusan árnyékoltak, hogy megakadályozzák a zaj behatolását. A belső földelés extrém stabil, zajmentes így az eredmény nagyon tiszta hang a lehető legsötétebb háttérrel bármilyen hangszinten.

Kényelmi fejlesztés a beállítható automatikus kikapcsolás, lekapcsolható funkcióvilágítás, valamint a trigger bemenet-kimenet.

Az újdonság a bemutatón lesz előrendelhető, legyártásra pedig november folyamán kerül sor.