Skip to main content

A TechDAS Japán egyik legnagyobb tekintélyű csúcskategóriás audiókészülék forgalmazójának, a Stella Inc. cégnek a saját házi márkája – a cég abból az indíttatásból tervezi és gyártja a TechDAS termékeket, hogy segítségükkel a készüléket használók újra felfedezhessék a kiváló hangzás nyújtotta örömöket, és új életet leheljenek a csúcskategóriás audiókészülékek kifáradófélben lévő világába.

A márka egyben a cégtulajdonosok alig titkolt álmának megvalósítását is szolgálja, hogy csupa olyan terméket kínáljanak a vásárlóiknak, amelyek valódi és aligha felülmúlható értéket képviselnek. Valamennyi TechDAS termék Japánban készül, zömében gondos kézi munkával, és a legújabb technológiai vívmányokat kombinálja az elérhető legjobb anyagokkal, gondos, kifinomult készséget igénylő kézi munkával, amely együttesen művészi színvonalra emeli a zene megszólaltatására alkalmas eszközöket, illetve magának a zenének az élvezetét.

 

A tervező: Hideaki Nishikawa

Hideaki Nishikawa-techdas-tervezo-designerAz LP lemez gyártásának folyamata kritikus a hang szempontjából. Amikor a tű vájatot nyom a lakk-korongba, a lemezt vákuum segítségével a tartókorongra tartják: ez csökkenti a hangminőség bármilyen jellegű romlását, és növeli a jel/zaj arányt is, elkerülve ezzel mindent, ami negatív hatással lehet egy nagyon jó minőségű master létrehozásakor.

Ezután a mérnök leereszti a hangszedőt a lemezre, és hallgatja, hogy megbizonyosodjon a vájat megfelelőségéről: ez lesz a mesterlemez a bakelitlemezek elkészítése során.

Annak érdekében, hogy ugyanazt az állapotot visszajuttassák a lemezlejátszásba, az Air Force sorozat összes modellje vákuum LP-visszatartóval rendelkezik. Az Air Force sorozat célja az, hogy pontosan reprodukálják a barázdába ágyazott összes információt, bárminemű hozzáadás vagy kompromisszum nélkül.

 

Forrás