Skip to main content

A TonTräger egy fiatal kreatív vállakozás, amely csúcskategóriás állványokat tervez, fejleszt és gyárt a kivételesen magas igényű zeneszeretők számára. A németországi Füssenben működő kis vállalat lélegzetelállítóan szép környezetben, magas hegyek által határolt tavak mellett, a Bajor-Alpok lábánál található.

A manufaktúra szerelőüzeme az ikonikus ‘Hanfwerke’ raktárban, a Lech folyó partján található történelmi iparnegyedben van. 1857 óta gyártottak itt kenderből és lenből készült köteleket és zsinórokat. A 2009-ben bezárt termelőüzem hasznosítására összefogott a környék művész- és mérnöktársadalma. Végül a TonTräger fiatal csapata kapott lehetőséget arra, hogy ebben a történelmi környezetben készíthesse el a termékei prototípusait.

 

Hogyan is kezdődött el…

Mint a Harbeth termékek minden büszke új tulajdonosa, a cég munkatársai is szembesültek azzal a problémával, hogy hol és mire helyezzék el az új szerzeményüket.

A TonTräger csapatával összefogva a két, kiváló képességű művészekből és zeneszeretőkből álló kis ccsoportosulás –megfogadva a bölcs tanácsot, hogy “...megfelelő állványra helyezve a legtöbbet hozhatja ki a hangsugárzóból…” – gondolt egyet, és a lehető legjobb megoldást választva nekifogott egy saját, a zenei megszólalást segítő állvány tervezésének és kivitelezésének.

Szerencsés módon profi szakemberek támogatták a folyamatot: Dietmar Sutter és a „HiFi-Bauernhof“ hozzáértő gárdája fontos tanácsadói szerepet töltött be a hiteles hangzáshűség megteremtését célzó tevékenységünk során. Velük szoros együttműködésben dolgozták ki az állványokkal szembeni elvárásokat. Ez szolgált alapul az első, a Harbeth monitor hangsugárzókhoz a kivitelezés szempontjából legjobban illeszkedő, tömör fából épített hangsugárzóállványunk létrejöttéhez.

 

Kezdetben volt a zene szeretete

A kézműves gyártás és a zenei megszólalás iránti szenvedélyük, a zene tisztelete ösztönözte és motiválta a céget fejlődésük minden fázisában, ennek eredményeként születtek meg a legigényesebb, a zenehallgatók elvárásainak is maradéktalanul megfelelő, egyedülállóan kifinomult termékeink. A TonTräger hangzásjavító bútorai a példátlanul magas szintű zenei hangzásélményt nyújtó kifinomult mérnöki tervezési munka és a funkcionalitás tökéletes összhangját hozták meg.

 

A hanghordozó adja a hangot

A TonTräger logo támasztó elemként egy oszlopot ábrázol, ami azt szimbolizálja, hogy céljuk, hogy az otthoni HiFi rendszereket az optimális hangzásélményt nyújtó magasságokba emelni. Az oszlop tetején lévő korona pedig azt az elsőrangú hangzásélményt jelképezi, amelyhez az eszközeikkel hozzá tudják segíteni a zeneszerető közönséget, miután azokkal optimalizálta a zenelejátszó rendszerét.


100 % audió – 100 % kézi gyártás – 100 % szerves anyag

A személyes életstílusunk által is motiváltan természetessé vált, hogy a TonTräger állványaihoz is egy szerves gyártási láncot építsenek ki. Csak a helyi és FSC tanúsítványal rendelkező (vagyis környezetbarát és megújuló forrásokat használó, technológiákat alkalmazó) erdészetekből származó faanyagot használnak a gyártáshoz, a termékeik felületkezelését oldószermentes természetes olajokkal és festékekkel végzik és műanyagoktól mentes, környezetbarát csomagolást alkalmaznak. A TonTräger termékei új minőségi és fenntarthatósági szabványt teremtettek a Hifi szektorban.

 

A TonTräger felelősséget vállal

Számos olyan szervezetet támogatnak, amelyek bolygónk védelmét célzó közösségi pojekteket kezdeményeznek és végeznek.

 

Forrás