Skip to main content

Az angol Audion cég a kézzel gyártott, zömében közvetlen huzalozású (nem nyomtatott áramköri kártyákra szerelt)  csúcskategóriás, leginkább „A osztályú” üzemmódban működő, otthoni és professzionális használatra egyaránt alkalmas csöves erősítők, előerősítők és elektronikus készülékek fejlesztője és gyártója. Bár a cég angliai illetőségű, a gyártóüzeme, ahol közel 30 különféle csöves készülék tervezése és gyártása folyik, a délnyugat-franciaországi Bordeaux bortermelő vidéken található.

audion-mono-amplifierAz Audion cég több, mint 30 évvel ezelőtt született Brightonban, Dél-Angliában –  az Audio Innovations cég korábbi alkalmazottai alapították 1987-ban, mielőtt idegen kezekbe került volna a szép hagyományokkal és kiváló termékekkel rendelkező Audio Innovations. A céljuk korábban is az volt, ma is az maradt, hogy mindenki számára elérhető áron biztosítsanak kiváló hangzásbeli tulaldonságokkal megáldott, könnyen kezelhető és egyszerűen üzemeltethető készülékeket. Emellett arra is ügyeltek, hogy készülékeik megbízhatósága és hosszú élettartama révén az Audion termékek a kiváló hangzás terén tett befektetésként is jól megállják a helyüket.

Úgy hiszik, hogy a készülékeik magukért beszélnek és sok mondanivalójuk van, de azért az sem árt, ha az értő közönség beleolvas a tengernyi tesztbe és termékértékelésbe, amely az évek során jelent meg az angol és a nemzetközi szaksajtóban. Számos termékük a világon elsőként alkalmazott újszerű technikai megoldásokat, kapcsolásokat, alkatrészeket, mint például a Silver Night 300B, a Silver Night DUO, amelyek elsőként használt a világon kettő 2A3 / 300B csövet a kimenő fokozatban, valamint a Super Sterling KT120, amely az első KT120 alapú ultralineáris erősítő volt a világon.

Gazdag múltjuk elég alapot ad, és egyben kötelezi is  a céget arra, hogy folyamatosan újabb és nemzetközi díjesőt hozó termékkel lepjék meg az audiofil világot. Ilyen a legutóbbi Special Edition terméksorozatuk is (ami a What hifi magazin díjnyertes terméke volt). Számos termékükkel nyertek nagy presztizsű díjakat a nemzetközi piacon: 1995 és 2018 között minden évben a legjobbak között szerepelt valamely vagy több készülékük is.

A termékpalettájukon aktív és passzív erősítők, előerősítők egyaránt találhatóak, de gyártanak MM és MC hangszedő jelek fogadására alkalmas csöves illesztő előerősítőket, sőt egyes szakvélemények (többek között Arthur Salvatore) szerint miénk „a világ legjobb előerősítője” is.

 

Mi teszi a termékeiket egyedivé?

Mi alapján különbözethetőek meg az Audion termékei a piacon tömegével jelen lévő hasonló egyéb készülékektől? Kezdjük a termékeik formatervével, kivitelével! Valamennyi terméküket házon belül, a saját csapatuk tervezi, de a készülékek házának megtervezésében az utóbbi években egy ismert európai formatervező csapat segítségét is igénybe vettük. Ennek az együttműködésnek köszönhetőek az új formájú, egyedi kivitelű készülékeik. A termékeikben 30 év fejlesztési és gyártási tapasztalata testesül meg. Tervezőcsapatuk sok éven át dolgozott a lehető legjobb kapcsolások és gyártási módszerek kifejlesztésén – ennek a következetes és fáradságos munkának eredménye a Silver Night és a Sterling termékcsaláduk. Továbbra is arra törekszenek, hogy a lehető legtökéletesebb erősítőket alkossák meg, amelyek zenei megszólalásukkal és megjelenési képükkel elbűvölik a vásárlókat.

A fémmegmunkálást angliai üzemükben maguk végzik, itt születnek a készülékházak is. Ugyancsak maguk gyártják, tekercselik a transzformátorainkat, mi készítjük a készülékeik tápegységeit. A fém alkatrészek felületkezelése is saját üzemükben történik. Arany és ezüst bevonatolást egyaránt tudnak végezni. Az elektronikai elemek és a készülékek technológiai szerelése, készre gyártása a dél-franciaországi, a bordói borvidéken felépített gyárukban történik magasan képzett szakemberek gondos keze munkájával. Bár Franciországban születnek a késztermékek, büszkén vallják magukat angol tulajdonban lévő, angliai székhelyű cégnek és tudják, hogy a termékeikben csak a legjobb, közvetlenül Angliából, Európából, vagy Észak-Amerikából beszerzett, kipróbáltan bevált alkatrészeket használnak.

 

Cél

Az Audion cég célja, hogy a lehető leghitelesebben szólaltassák meg a rögzített zenét. Erre az elektronikai kapcsolások és gyártástechnológiák létrehozása terén végzett több évtizedes intenzív kutató-fejlesztőmunkák eredménye, és a termékeink gyártásához a világ különféle tájairól beszerzett legjobb minőségű alkatrészek használata ad lehetőséget. Mindezek eredményeként állnak a csöves szórakoztatóelektronikai eszközök gyártói között az élvonalban, világszerte ismert és elismert termékek sokaságával látták és látják el az egyre gyarapodó vásárlóközönségüket. Mindig arra törekedtek, hogy a magas színvonalú termékeik megfizethetőek maradjanak a széles tömegek számára, miközben minőségben és hangzásteljesítményben állják a versenyt a sokszor a termékeik árának többszörösébe kerülő készülékekkel.

 

Tovább kutatják az “ezotérikus csúcskategória” rejtelmeit, miközben ismereteiket igyekszik bárki számára elérhetővé tenni. Mindig egyenesen beszéltek, mellőzve a műszaki és a laikusok számára érthetetlen mellébeszélést.

Forrás