Skip to main content

 

AZ ÖTLET
thales-hangkar-lemezjatszo-tervMinden azzal kezdődött, hogy az EMT vezető mérnöke, Micha Huber fejébe vette, hogy egyesíti a hagyományos csapágyazott hangkarok és a lineáris tangenciális hangszedő tartók előnyeit, azok hátrányainak kiküszöbölésével. A megoldási képlet a jól bevált, már az általános iskolában a nebulók fejébe vert Thalész-tétel volt: A Thalész-kör segítségével szerkesszünk egy érintőt. Sok töprengés és rengeteg számítás után született meg egy háromdimenziós mechanikai megoldás, amely minden vonatkozásban kielégíti a modern hangszedőkkel és elhelyezésükkel kapcsolatos valamennyi elvárást.

Valósággá vált a régi álom, hogy megszülessen a csapágyazott hangkaroknál tapasztalható alacsony súrlódással a geometriakailag tökéletes barázda letapogatásra alkalmas szerkezet. Újabb szabadalom született a tucatnyi meglévő szabadalom mellé, amely pontosan leírja ennek az álomnak a fizikai tartalmát: CH 694567 Tangenciális csapágyazott hangkar, bejelentve 2004. májusában.

thales-hangkar-lemezjatszo-kialakitasKIVITELEZÉS
A cég termékeit elegáns forma, nemes vonalvezetés, talán egy csipetnyi felsőbbrendűséget sugalló összkép jellemzi. Távol áll aThales termékektől a korunk csúcskategóriás audió készülékeire olyannyira jellemző anyagpazarlás, a monumentalizmus, helyette inkább a belső értékeket hangsúlyozzuk. A termékeink formáját, anyagfelhasználását és a felületmegmunkálás módját igen alaposan kidolgozott és átgondolt mérnöki tervezési folyamat eredménye határozza meg, amelynek során különös figyelmet fordítanak arra, hogy minden rész tökéletesen megfeleljen a tervezett funkciójának és hogy az egyes szerkezeti elemek a teljes koncepcióba tökéletesen illeszkedő módon végezzék hibátlanul a feladatukat. 2016-ban kezdödött együttműködésük a Steuri Industrial Design ipari formatervező vállalkozással: a közös fejlesztési-formatervezési munka első gyümölcse a Milor Ristin és Thomas Steuri által tervezett TTT-Slim II.

TECHNOLÓGIA
thales-hangkar-technologiaA Thales üzlet- és termékfilozófiájának meghatározó alaptétele, hogy ne csak megtalálják az elméletileg helyes, vagy tökéletes megoldást, hanem a lehető legprecízebben meg is valósítsák azt, az így születő termékeiket folyamatosan tovább tökéletesítsék, ezáltal új szabványt teremtve a zenei reprodukció terén. Éppen ezért rengeteget költenek kutatásra-fejlesztése. Kitartó munkájuk egyik első nemzetközileg is nagy visszhangot kiváltó eredménye a tangenciális csapágyazott hangkar, amelynek létrejötte komplex matematikai számítások eredménye, amelynek révén a korábbiaknál is elegánsabb mechanikai megoldást sikerült kidolgozniuk.
Azon sokéves tapasztaltukra alapozva, amely szerint a lemezjátszó futóművet és a hangkart egyetlen homogén egységként kell tervezni, hogy jó legyen, saját lemezjátszó termékcsaládot hoztak létre, amely megítélésük és a piaci visszajelzések szerint a legmagasabb elvárásoknak is maradéktalanul megfelel. Ezt a termékválasztékot saját fejlesztésű és gyártású hangkar- és összekötő kábelek egészítik ki.

 

Forrás