Skip to main content

A Kudosnál mernek különbözni a megszokottól,  éppen ezért a hangsugárzók kivitele, megjelenési formája három alapelvben gyökerezik: tapasztalat, precíz mérnöki munka és érzelem. A gyártás-tervezés minden egyes fázisa sok száz órányi kutatást, fejlesztést, tesztelést jelent egy kifinomult mérőműszer, az emberi fül használatával. De miért is? Mert a leghitelesebb zenei megszólalás sokkal többet kíván, mint a műszerrel mért hangminőség.

A Kudos az Egyesült Királyság egyik legdinamikusabban fejlődő csúcskategóriás hangsugárzó-gyártója. A cég születése és felemelkedése nem a klasszikus játékszabályok és forgatókönyvek szerint történt és történik. A Kudos szokatlan megközelítést alkalmaz a hangsugárzók tervezése és gyártása terén, munkatársai pedig az audió termékek fejlesztése terén megszerzett jelentős mérnöki tudásukat és tapasztalatukat, a természetes hangzás létrehozása terén szerzett ismereteiket vezető európai beszállítók szakembergárdájával megosztva egyedi, kimagaslóan jó termékeket és megoldásokat dolgoznak ki. Minden egyes Kudos hangsugárzó kézzel, gondos szakipari munkával készül Angliában. Éppen ezért mindegyik Kudos termék egyedi, eredeti és egyedülálló produktum, amely nem csak szemet gyönyörködtető, de azt nézve és hallgatva magas fokú érzelmek kiváltására is alkalmas.

kudos-hangszoroEgyedülálló, testre szabott hangszórók
A semmi máshoz sem hasonlítható hangszóróik Európa egyik vezető szakértőjével, a SEAS céggel szoros együttműködésben készülnek. Minden egyes Kudos hangsugárzóban egymáshoz tökéletesen illesztett, egyetlen szerves egységként működő hangszórókat talál. Ezzel a teljes összhanggal teremtik meg a várt hangzást.

 

Alacsonyrendű keresztváltó és minimalista felépítéskudos-elektronika
Minél tisztább a jel, annál tisztább lesz a hangzás: a Kudosnál ezt részben a védjegyzett alacsonyrendű, egyszerű felépítésű keresztváltóiknak köszönhető, amelyekhez csúcsminőségű, az adott feladathoz testreszabott alkatrészeket használnak a lehető legtisztább hangzás érdekében.

 

Izobarikus és rögzített határértékű basszreflex kivitel
A zenei élvezetek során meghatározó fontosságú a mélyhangok reprodukálása, éppen ezért a hangsugárzóik kivételesen jó teljesítményt nyújtanak a hangzás szempontjából kritikus alsó frekvenciatartományban. A saját fejlesztésű izobarikus és rögzített határértékű basszreflex nyílás kialakítása meghatározó fontosságú az eleven, finoman cizellált és részletgazdag mélyhang megszólaltatás szempontjából.

kudos-belso-designBelsőépítészet
A Kudos hangsugárzók modern megjelenési formája tökéletesen illeszkedik napjaink belsőépítészeti megoldásaihoz, stílusirányzataihoz. A kívülről elegánsan egyszerű hangsugárzó dobozaik belső felépítése messze összetettebb. A forma és a funkció ideális házasságaként a forma és az anyag sok munkával kikisérletezett összhangban csillapítja a nemkívánatos rezgéseket, miközben korlátlan, szabad utat nyit a zene természetes dinamikája előtt.

Aktív konfiguráció
A Titan sorozat és a ‘Super’ Cardea hangsugárzó modellek lehetőséget adnak a beépített keresztváltó kiiktatására, ha a hallgató aktív hangsugárzóként kívánja azokat használni. Ehhez a megfelelő színvonalú elektronika nyújt segítséget (Linn Exakt, Devialet Expert, Naim SNAXO és Exposure VXN). Az aktív üzemmód tágabb lehetőségeket kínál, nagyobb teret ad a testreszabáshoz, az egyéni igényeknek és elvárásoknak jobban megfelelő hangzás megteremtéséhez.

 

Termékcsaládok


kudos-titan-szeriaTITAN széria
A Titan hangsugárzó családja számos helyiségben, rendszerben és a rendelkezésre álló pénzügyi kereteknek megfelelően kínál zászlóshajóhoz illő, minőségi megszólalást. Elsőként a család legnagyobb tagja, a Titan 808 jelent meg, de mára már négytagúvá bővült a széria, amelyet különböző méretű és felépítésű modellek alkotnak.
Mindegyik modell számos új és figyelemre méltó, csak a Titan sorozatnál alkalmazott technológiai megoldást tartalmaz. A termékcsalád mind a négy tagja esetében kiiktatható a beépített keresztváltó, így a hangsugárzó megfelelő váltóval aktív üzemmódban is használható. Bár a tipikus rendszerekben hangsugárzónként használunk egy-egy erősítőcsatornát, az aktív rendszernél arra is lehetőség van, hogy mindegyik hangszórót külön-külön erősítőcsatorna szólaltassa meg.


CARDEA szériakudos-cardea-szeria

A Cardea család tagjai is ízig-vérig Kudos hangsugárzók: a márka elsőként a Cardea C10 modelljével jelent meg a piacon 2006-ban, és ügyfeleik azóta is töretlen érdeklődést mutatnak a hangsugárzók iránt. Természetesen a ma gyártott Cardea hangsugárzók sokat változtak az évek során, de a mögöttük lévő gyártási-fejlesztési elvek változatlanok maradtak: a cél az, hogy csúcskategóriás hangsugárzókat biztosítsanak megfizethető áron a zeneszerető nagyközönségnek.
A Cardea széria tagjai ma is úgy készülnek, hogy az élőzene varázsát és élményét nyújtsák anélkül, hogy méretükkel vagy megjelenésükkel elnyomnák a békés otthonok atmoszféráját. A hangsugárzók elegáns megjelenési formája és viszonylag kis mérete hamar elnyerte a közönség tetszését. A legfontosabb erénye azonban a természetes zenei megszólalás.


KS-1 hangszórókábelkudos-ks1-kabel

A KS-1 kábelt eredetileg a csúcskategóriás hangsugárzóik belső kábelezéséhez fejlesztette ki a Kudos mérnökcsapata, így tökéletesen illeszkedik azon szerkezeti elemek és összetevők sorába, amelyek felhasználásával időtálló, konzisztensen kiváló minőséget garantálnak a termékeink esetében.
A többi termékhez hasonlóan a kábel a KISS tervezési elv gyümölcse, aminek lényege, hogy a megfelelő anyagokat használják a megfelelő helyen, így gondos munkával, tudással és tapasztalattal a legjobbat hozzák ki az összetevőkből a hangzatos marketingfogások helyett.
A KS-1 hangszórókábel szálanként 19 fluorozott etilén propilén (FEP) köpenybe burkolt ezüstözött oxigénmentes réz (OFC) tömör elemi szálat tartalmaz egy kemény PVC borításba húzva. A külső réteg egyben fizikai csillapítást is biztosít, hatékonyan védi a a belső szerkezetet a környezeti behatások ellen, ugyanakkor egyszerű használatot biztosít. Az elemi szálak FEP védő-köpenye a PTFE-hez (teflonhoz) hasonló alacsony dielektromos állandóval rendelkezik, de rugalmasabb, könnyebben kezelhető a teflonnál. A 19 elemi szál sem a véletlen műve: számos meghallgatási próba során igazolódott, hogy adott teljes keresztmetszet mellett ezek összessége biztosította a legjobb hangzásminőséget. A KS-1 az ideális választás mindazok számára, akik megfizethető áron szeretnének csúcskategóriás hangszórókábelhez jutni.