Skip to main content

Az Egyesült Királyságban működő StereoNET online magazin célja a Hi-Fi-vel, Head-Fi-vel és A/V-vel kapcsolatos legfrissebb hírek, vélemények és információk eljuttatása zeneszerető közönséghez – illetve 2017 óta minden évben kitünteti az arra érdemes termékeket.

Idén a pandémia ellenére a hi-fi világ nem állt meg, rengeteg izgalmas új eszköz érkezett, amelyet szerintük érdemes kipróbálni, és néha meg is vásárolni. A StereoNET 2021 Awards díjátadón a tavalyinál is szélesebb kategóriákban sorolták fel az összes hi-fi-, AV- és hordozható dizájnt, amelyet megkedveltek az elmúlt tizenkét hónapban – ezek közül a nálunk lévő exkluzív termékeket sorojuk fel az eredeti leírás fordításával.

 

Electrocompaniet AW 250R sztereó végerősítő

electrocompaniet-am250r-sztereo-vegerosito

Ez egy nagyon drága sztereó végerősítő, de a pénzedből nem kevesebb, mint 39 kg norvég heavy metalt vásárolhatsz csatornánként 2x 250 W RMS-el, az AB osztályú teljesítmény csatornánként 8 ohmonként, 2x 380 W-tal 4 ohmosig, 2x 625 W-tal 2 ohmosig és 2x 1100 W az 1-be. Nem ez a világ legvonzóbb stílusú hi-fi terméke, de nem lehet vitatkozni hatalmas erejével és terhelhetőségével, amely meglepően finom hangzáshoz társul, amely olyan áttetsző, mint egy északi édesvízi forrás.

 

Falcon Acoustics IMF 200 Complete@Home hangfal

falcon-acoustics-imf-200-hangfal

A cég évtizedek óta gyártja a klasszikus KEF hangszórómeghajtó egységeket a legmagasabb minőségben, így nem meglepő, hogy pontosan ezeket használó hangszórókészleteket forgalmaz. Az IMF 200-ban egy klasszikus brit hangsugárzó éled újra a retró távvezeték-kialakításnak köszönhetően. Ez egy nagyszerűen szóló hangfal, tiszta, de zenei hangzással és mély, erős, feszes basszussal. A barkácsolás nagyon egyszerű – ahogy az a Falcontól elvárható –, és az eredmény egy olyan hangszóró, amely remek hangzást kínál az áráért.

 

Origin Live Silver MK4 hangkar

origin-live-silver-hankar

Ez a brit bakelit-specialista cég immár 30 éve nagyszerű hangkarokat készít. A történet a Regas újratervezésével kezdődött, de hamarosan elkezdtek saját eszközöket tervezni, és nem néztek vissza. Az Origin Live karok vizuálisan talán nem a legdivatosabbak, de hangzásuk önmagáért beszél. A legújabb Silver Mk4 remek megszólalást kínál az áráért, nagyon letisztult, nyitott, háromdimenziós hangszíntérrel, valamint nagyszerű zenei időzítéssel és finom dinamikával. Nehéz nem szeretni a pénzért.