Audion Sterling Stereo Anniversary EL34 (integrált)

Ár: 2 799 €

Kategóriák: ,

Leírás

Az Audion Sterling Anniversary EL34 közvetlen huzalozású sztereó integrált erősítő elektronikája közvetlen huzalozással, nyomtatott áramköri kártya nélkül szerelve válogatottan jó alkatrészekből kézi munkával épül fel. Az EL34 pentóda alapú teljesítményerősítő csekély mértékű visszacsatolást használ. A készülék háza fekete porszórással festett alumínium és ugyanebből az anyagból készült a transzformátor burkolata is. A ház tetőlapja és a készülék névtáblája tükörfényesre polírozott rozsdamentes acéllap.
A Sterling Anniversary EL34 HW kiváló képességű készülék, nagyon finom tranziensekkel, kiváló jelfeldolgozással és figyelemreméltóan korrekt frekvencia átviteli görbével. Az Anniversary, vagyis a cégjubileumra készült készüléktípusoknál részben a nagyobb transzformátornak, részben a gondosan válogatott kiváló minőségű alkatrészeknek köszönhetően a nyomtatott áramköri kártyákra szerelt MK1-es változathoz képest érezhetően javult a hangzásminőség.

Milyen hangsugárzókat csatlakoztassunk hozzá?
A Sterling Anniversary EL34 HW integrált erősítő 89 dB-nél nagyobb érzékenységű hangsugárzók kiszolgálásához ideális. Tökéletesen jól működik a Proton kábelekkel. Az erősítő 8 ohmos terhelésen 12 watt teljesítményt tud leadni. Kis belső átalakítással 4 ohmos hangsugárzók csatlakoztatására is alkalmassá tehető. A készülékhez több bővítési lehetőség is elérhető.

Kiváló minőség kívül-belül
A készülék előlapján egy hangerőszabályozót, a hátlapján pedig 5 pár sztereó bemeneti aljzatot találunk, így nincs feltétlenül szükség előerősítőhöz a zenehallgatáshoz, hacsak lemezjátszót nem kíván csatlakoztatni hozzá forráskészülékként. Az erősítő automatikusan állítja be az előfeszítést. Gyakorlatilag bármilyen gyártmányú EL34-es csövekkel jól működik (alapkivitelben Electro Harmonix csövekkel szállítjuk).
A Sterling Anniversary modell kiváló minőségű, közvetlen huzalozású (Air Wired©) A osztályú integrált erősítő, kimagaslóan jó, levegős, finoman részletező hangzással.
A Sterling integrált erősítő gyártásához Európában és az USA-ban beszerzett alkatrészeket használnak. Ahol csak lehet, kerülik a kínai gyártmányú alkatrészek beépítését. A kimenő transzformátorokat a saját üzemükben tekercselik a saját szabványaiknak megfelelően és a készülékhez használt alkatrészek egy részét is maguk gyártják, vagy csak nekik gyártják a külső beszállítóik. A készülékben Electro Harmonix gyártmányú EL34-es pentódákat és orosz gyártmányú, fel nem használt készletből származó új 6H1N csöveket használnak a meghajtó és a bemeneti áramkörökben.

Tulajdonságok

Kimenő teljesítmény 2 x 12 watt

(A osztályú üzemmódban 8 Ω-os terhelésen, 240 volt váltóáramról táplálva)

Érzékenysége Változtatható

>200 mV a teljes kimeneti szinten

Torzítás @ 1V  <0.1% visszacsatolás nélkül
Frekvencia átvitel 10 Hz – >35 kHz, ±3 
Áramfelvétel 140 W 
Biztosítók 2 A/240, HT 500 mA / 240 V a tápegységben
Terhelő ellenállás Névlegesen 8 Ω
Jel/zaj arány >(CCIR) -85 dB
Csövek 2 x 300B,

2 x 6H1N, vagy 

EB/E88CC

Garancia 2 év  – a csövekre 6 hónap

Méretek

Szélesség 230 mm
Mélység 420 mm
Magasság 190 mm
Tömeg  14 kg