Falcon Acoustics

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

A Falcon Acoustics 1972-ben alakult Falcon Electronics néven, a céget a KEF Electronics Ltd. első (1961-ben a céghez belépett) alkalmazottja, Malcolm Jones alapította. Fejlesztési főmérnökként Malcolm tervezte a KEF legtöbb legendásan jó hangszóróját – többek között a B139, B200, B110, T15, T27 motorokat és azokat a hangsugárzókat, amelyekbe ezeket beépítették. 1974-ben hagyta ott a KEF-et, de utolsó remekműveként még megalkotta a híres Reference Series 104 rendszert és intenzíven dolgozott egy aktív professzionális monitor hangsugárzó létrehozásán, de úgy döntött, hogy a továbbiakban teljes munkaidőben a Falcon Acoustics Ltd felvirágoztatásán fog munkálkodni.

A Falcon kicsiben kezdte, családi vállalkozásként indult Valerie és Malcolm Jones vezetésével. Az első termékei szó szerint a konyhaasztalon készültek, de hamar, már 1976-ban saját gyárban kezdték meg a gyártást. 

Az évek során a Falcon Acoustics a DIY hangsugárzóépítés egyik legfontosabb piaci beszállítójává vált és honlapján keresztül ma is ezerszámra rendelik a hangsugárzó építéshez szükséges szerkezeti elemeket az ambíciózus építőmesterek.