Audion Sterling Stereo Anniversary KT88 (integrált)

Ár: 2 349 €

Kategóriák: ,

Leírás

Az Audion Sterling Plus Anniversary KT88 integrált sztereó teljesítményerősítő közvetlen huzalozású, válogatottan jó alkatrészekből épül fel és egy kézzel tekercselt nagyteljesítményű Audion kimenő transzformátor (EI96) uralja a készüléket. A KT88 pentóda alapú teljesítményerősítő csekély mértékű visszacsatolást használ. A készülék háza fekete porszórással festett alumínium és ugyan-ebből az anyagból készült a transzformátor burkolata is. A ház tetőlapja és a készülék névtáblája tükörfényesre polírozott rozsdamentes acéllap.

Ezt a nagyobb kimenő teljesítményű erősítőt célszerű használni a nehezebben meghajtható hangsugárzók esetében. A KT88-as elektroncsövek robusztusak és az egyenletes jó hangminőségüknek köszönhetik a nagy népszerűségüket.

 

Milyen hangsugárzókat csatlakoztassunk hozzá?

A Sterling teljesítményerősítő 87 dB-nél nagyobb érzékenységű hangsugárzók kiszolgálásához ideális. Tökéletesen jól működik a Proton kábeleikkel. Az erősítő 8 ohmos terhelésen 18 watt teljesítményt tud leadni. 

 

Kiváló minőség kívül-belül

A készülék előlapján egy hangerő-szabályozót, a hátlapján pedig sztereó bemeneti aljzatokat találunk, így nem feltétlenül van szükség előerősítőhöz a zenehallgatáshoz. Az erősítő automatikusan állítja be az előfeszítést. Gyakorlatilag bármilyen gyártmányú KT88-as, vagy KT90-es csövekkel jól működik, de 6550-es csövekkel is üzemeltethető (alapkivitelben JJ KT88-as csövekkel szállítják).

A Sterling tökéletes belépő szintű, közvetlen huzalozású (Air Wired©) A osztályú teljesítményerősítő. A készülék integrált erősítőre bővített (5 sztereó bemenettel ellátott) változatban is kapható.

A Sterling gyártásához Európában és az USA-ban beszerzett alkatrészeket használunk. Ahol csak lehet, kerüljük a kínai gyártmányú alkatrészek beépítését. A kimenő transzformátorokat a saját üzemükben tekercselik a saját szabványaiknak megfelelően és a készülékhez használt alkatrészek egy részét is maguk gyártják, vagy csak nekik gyártják a külső beszállítóik.

Tulajdonságok

Kimenő teljesítmény 2 x 18 watt

(A osztályú üzemmódban 8 Ω-os terhelésen, 240 volt váltóáramról táplálva)

Variálható érzékenység >200 mV a teljes kimeneti szinten
Torzítás @ 1V  <0.1% visszacsatolás nélkül
Frekvencia átvitel 10 Hz – >40 kHz, ±1
Bemenetek 3  vonalszintű, 1 szalag, 1 MC hangszedő
Kimenetek 2 fő kimenet, 1 rögzítésre alkalmas
Áramfelvétel 160 W 
Biztosítók 2 A/240, HT 500 mA / 240 V a tápegységben
Terhelő ellenállás Névlegesen 8 Ω
Jel/zaj arány >(CCIR) -85 dB
Csövek 2 x KT88 és 2 x 6H1N
Garancia 2 év  – a csövekre 6 hónap

Méretek

Szélesség 230 mm
Mélység 420 mm
Magasság 160 mm
Tömeg  14 kg