Stenheim Alumine Two állványos hangfal

Ár: 15 000 €

Kategóriák: ,

Leírás

Az Alumine termékcsalád legfőbb jellemzői a míves tervezői munka, a kifinomult formaterv és a magas hatásfok. Az Alumine a csúcsminőségű, de viszonylag szerényebb teljesítményű erősítőket szereti. Hihetetlen gyorsaságukkal, a finoman cizellált, de életteli hangzásukkal a Stenheim hangsugárzók kiemelkednek a szokványos audiofilnek mondott, agyoncicomázott és agyon magasztalt, de végül a felhasználóknak csalódást okozó termékek sorából.

Külső ránézésre egyszerű, egyenes vonalak által határolt olcsónak tűnő hangsugárzó benyomását kelti, de messze több annál az Alumine Two, mint aminek látszik! Egy meglepően zenei hangzású dobozzal állunk szemben – pontosan olyan, mint amilyen a terveinkben szerepelt. A Stenheim mérnökei az alapoknál kezdték a tervezést, gondosan megválasztott technológiai megoldásokkal és alapos kutatás eredményeként kiválasztott anyagokból, nem szokványos tervezéssel alkották meg ezt a terméket. Mindez néhány szokatlan megoldást eredményezett – nem egy olyan van közöttük, amely szembemegy a hagyományos hangsugárzóépítési gyakorlattal. 

Már a membrán anyagválasztásánál sem a mérési eredményeket, hanem a zenei megszólalást tartották fontosabbnak. Ugyanez az elv vezérelte a céget az alacsony veszteségű, fáziskoherens keresztváltó megalkotásánál is, ahol a vágási pontok a hallható hangtartományon kívülre esnek. Nem véletlenül választották a hangsugárzó dobozaként a kiváló rezgéscsillapító tulajdonságokkal rendelkező alumíniumot, de a dobozon belül is újszerű és igen hatékonynak bizonyult, kis térfogatú rezonanciacsillapító anyagokat használunk. Minden döntésük úgy született, hogy az adott megoldás a lehető legnagyobb mértékben őrizze meg a zene életszerűségét és energiáját, az eredeti zenemű lényegét, a kompozíció lelkét.

 

Tulajdonságok

Magassugárzó 1 x 1 hüvelykes
Mélysugárzó 1 x 6,5 hüvelykes 
Ház masszív alumínium 
Keresztváltó passzív 2 utas
Frekvenciaátvitel 45 – 30 kHz
Terhelhetőség 100 W RMS, 200 W csúcs
A legkisebb javasolt erősítő teljesítmény 10 W
Érzékenység 109 dB
Névleges impedancia 8 Ω

Méretek

Szélesség 230 mm
Mélység 275 mm
Magasság 330 mm
Tömeg hangsugárzónként 17 kg