Audion Golden Dream 300b SCSE

4 535 000 Ft

Kategóriák: ,

Leírás

Az Audion Golden Night alapjaira épített Golden Dream egy önkioldó párhuzamos együtemű mono erősítő, amelyben erősítőnként két-két párhuzamosan kapcsolt 300B cső dolgozik, 4 és 8 ohmos terhelésen 20 watt teljesítményt leadva.
A GD készülékcsalád 5 különféle minőségi szinten készül, amelye-ket Level 5, 6, 7, 8 and 9 névvel jelölünk. A monoblokként kialakított készülék elektronikája a főbb jelutakon ötkilences tisztaságú tömör ezüst vezetékekkel közvetlen huzalozással készül, a többi erősítőnkhöz hasonlóan ez is kézi munkával épül fel. A gyártása során kerülik a kínai alkatrészek beépítését ahol csak lehetséges. A trióda alapú monoblokk erősítő nem használ visszacsatolást. A „Self-Cancelling” önkioltás automatikusan oltja ki a csöves elektronikára jellemző második felharmonikus torzítást. A készülék különleges kialakítása révén a csövek károsítása nélkül tudják túlhajtani a 300B csöveket úgy, hogy plusz 2 wattot sikerült még kisajtolni belőlük, és olyan tranziens válaszidőket és mélyhangátvitelt kaptak, amire csak kevés más erősítő képes.

Milyen hangsugárzókat csatlakoztassunk hozzá?
A Golden Dream SCSE, vagyis önkioltó együtemű mono teljesítményerősítő a Level 5 szintű kivitelben JJ 300B csövekkel készül, de kívánságra a 7-es szinttől felfele tetszés szerinti 300B csöveket építenek be. A készülék a legtöbb csővel 88 dB-nél nagyobb érzékenységű hangsugárzók kiszolgálásához ideális. Tökéletesen jól működik az Electron kábeleikkel. Az erősítő 300B csövekkel 8 ohmos terhelésen 20 watt teljesítményt tud leadni. A monoblokkon 4 és 8 ohmos kivezetés is  található. A készülékhez 5 szinten többféle bővítési lehetőség is elérhető. A lehető legjobb tranziens leképezés és a gyorsaság érdekében félvezetős egyenirányítást alkalmaznak a készülék esetében, ennek eredményeként az erősítő hangzása a teljes frekvenciaspektrumban koherens fázisú, harmonikus.

Kiváló minőség kívül-belül
A készülék előlapján egy hangerő szabályozót, a hátlapján pedig mono bemeneti aljzatot találunk, így nincs feltétlenül szükség előerősítőhöz a zenehallgatáshoz, hacsak lemezjátszót nem kíván csatlakoztatni a készülékhez. Az erősítő automatikusan állítja be az előfeszítést. Gyakorlatilag bármilyen gyártmányú 300B csövekkel jól működik (alapkivitelben JJ 300B csövekkel szállítják.) A Golden Dream SCSE 300B A osztályú mono teljesítményerősítő 4 és 8 ohmos kimenettel és mono bemeneti aljzattal van ellátva.
A Golden Dream SCSE, vagyis önkioltó, párhuzamosított együtemű 300B közvetlen huzalozással (AirWired©) készült A osztályú monoblokk teljesítményerősítő. A gyártásához Európában és az USA-ban beszerzett alkatrészeket használnak. Ahol csak lehet, kerülik a kínai gyártmányú alkatrészek beépítését. A kimenő transzformátorokat a saját üzemükben tekercselik a saját szabványaiknak megfelelően és a készülékhez használt alkatrészek egy részét is maguk gyártják, vagy csak nekik gyártják a külső beszállítók. A készülékben JJ gyártmányú 300B pentódá-kat és az Audion saját CVX100-as és CVX120-as csöveit használnak a meghajtó és a bemeneti áramkörökben. Jelenleg ez az erősítő az Audion csúcskészüléke, a cég zászlóshajója.