Audion Select 1.0

Ár: 929 €

Kategóriák: ,

Leírás

Az Audion Select 1.0 passzív vonalszintű előerősítő csúcsminőségű alkatrészekből kézi szereléssel készült. A háza fekete porszórással festett alumínium, ugyanebből az anyagból készült a talplemeze is. A telőlapja tükörfényesre polírozott rozsdamentes acéllap.

Az Audion Select 1.0 előerősítő egy passzív készülék. Az előlapról kapcsolható 5 vonalszintű bemenettel, 2 vonalszintű kimenettel és egy rögzített szintű, állandóan élő felvétel készítésére alkalmas kimenettel van ellátva. Kézi huzalozással vannak öszszekötve a szerkezeti elemei, a hangerő szabályozó egy Alps potenciométer, a hátlapján földelő hurok bontó kapcsoló van, ami megakadályozza a földhurok képződését és ezzel a nemkívánatos búgást. Mivel passzív szerkezetről van szó, nem ad búgást vagy csőzajt a jelhez, illetve nem továbbít ilyen zavarjelet a vele összekapcsolt egyéb készülékekhez.

A feketére festett alumínium készülékház tökéletesen illeszkedik a többi Audion készülékhez, hangzásminőségben is egyenrangú a készülékcsalád többi tagjával, s mérete is azonos, így tökéletesen rendszerbe illeszthető. A sztereó vagy monó teljesítményerősítővel rendelkező audiofil felhasználók részére terveztük, a készülék több bemenetet és professzionális hangerő szabályozást biztosít.

A készüléket 23 vagy 48 fokozatot biztosító hangerő szabályozóval tudjuk szállítani, választhatóan ezüst belső kábelezéssel, kívánságra WBT Nextgen RCA aljzatokkal is készülhet. Mivel passzív készülékről van szó, biztosan nem fogja megváltoztatni a színpadképet, nem is növeli, nem is zsugorítja azt. Teljesen láthatatlan marad a rendszerben, alacsony hangerőn is biztosítja a megfelelő térleképezést, meglepően mélyre megy a basszusa. Életet ad a felvételeknek és mindig a történések középpontjába állítja a hallgatót.

A “Select” (jelválasztó) nevet éppen azért kapta, mert elsősorban jelválasztás a szerepe a rendszerben, de az angol szó második értelmezése szerint is igaz a neve: válogatottan jó alkatrészekből álló, kivételesen jó készülékről van szó.

Milyen erősítőkhöz használjuk?
A Select 1.0 passzív vonalszintű előerősítő kiválóan illeszkedik az Audion teljesítményerősítő családjának bármely tagjához.  A jeltovábbításhoz az Electron, vagy a Proton kábeleiket javasolják. Többféle bővítési lehetőség közül is lehet választani a készülék esetében. Igen jó belépő szintű előerősítőként ismert, kiválóan használható hangerő szabályozóként/jelválasztóként is minden hangerő-szabályozás nélküli erősítő esetében.

Kívül-belül kiváló minőség
Az összes Audion előerősítőhöz hasonlóan ebben sincs transzformátor, nincs a jel útjában tekercs, ezáltal ez az eszköz a zene legfinomabb és legnehezebb részeit is egyaránt hitelesen és villámgyorsan tudja életre kelteni. Kimagaslóan jó hangzásminőség, villámgyors reakcióidő és elképesztő transzpa-rencia jellemzi.
Az 1.0 Select készüléken 5 vonalszintű bemenetet, 3 kimenetet talál alapkivitelben, de a készülék földhurok bontó kapcsolóval is el van látva, a hátsó földelő aljzat nincs összekötve a készülék belső földelésével, így a készülék belső szerkezete független az elektromos hálózat földelésétől.