Audion Golden Night Anniversary 300B

Ár: 6 899 €

Kategóriák: ,

Leírás

Az Audion Golden Night Anniversary 300B együtemű, önkioldó, közvetlen huzalozású, a jól ismert és világszerte nagy népszerűségnek örvendő 300B csövekkel szerelt készülék a csúcskategóriás High-End teljesítményerősítő család tagja. A monoblokként kialakított készülék elektronikája a főbb jelutakon ötkilences tisztaságú tömör ezüst vezetékekkel közvetlen huzalozással készül, a többi erősítőnkhöz hasonlóan ez is kézi munkával épül fel. A gyártása során kerülik a kínai alkatrészek beépítését ahol csak lehetséges. A trióda alapú integrált erősítő nem használ visszacsatolást. A készülék háza fekete porszórással festett alumínium és ugyanebből az anyagból készült a transzformátor burkolata is. A ház tetőlapja és a készülék névtáblája tükörfényesre polírozott rozsdamentes acéllap.

Milyen hangsugárzókat csatlakoztassunk hozzá?
A Golden Night erősítőt nagyméretű polipropilén kondenztárokkal túlbiztosított tápegységgel látták el, a szerkezeti elemek közötti kapcsolatot közvetlen huzalozással ötkilences tisztaságú ezüst vezetőkkel alakítottuk ki. Részben ennek is köszönhetően a készülék a Silver Night készülékcsaládnál lényegesen részletgazdagabb zenei megszólalást nyújt, a zene legapróbb részletei sem maradnak rejtve.
A Golden Night SCSE, vagyis önkioldó együtemű mono teljesítményerősítő JJ 300B csövekkel készül, de kívánságra PX25-ös csövekkel is tudják szállítani. 89 dB-nél nagyobb érzékenységű hangsugárzók kiszolgálásához ideális. Tökéletesen jól működik az Electron kábelekkel. Az erősítő 300B csövekkel 8 ohmos terhelésen 10 watt teljesítményt tud leadni. A készülékhez több bővítési lehetőség is elérhető.

Kiváló minőség kívül-belül
A készülék előlapján egy hangerő-szabályozót, a hátlapján pedig mono bemeneti aljzatot találni, így nincs feltétlenül szükség előerősítőhöz a zenehallgatáshoz, hacsak lemezjátszót nem kíván csatlakoztatni a készülékhez. Az erősítő automatikusan állítja be az előfeszítést. Gyakorlatilag bármilyen gyártmányú 300B csövekkel jól működik (lapkivitelben JJ 300B csövekkel szállítjuk). A Golden Night Anniversary SCSE 300B A osztályú mono teljesítményerősítő 4 és 8 ohmos kimenettel és mono bemeneti aljzattal van ellátva.
A Golden Night Anniversary SCSE 300B közvetlen huzalozással (AirWired©) készült A osztályú monoblokk teljesítményerősítő. A gyártásához Európában és az USA-ban beszerzett alkatrészeket használnak. Ahol csak lehet, kerülik a kínai gyártmányú alkatrészek beépítését. A kimenő transzformátorokat a saját üzemükben tekercselik a saját szabványaiknak megfelelően és a készülékhez használt alkatrészek egy részét is maguk gyártják, vagy csak nekik gyártják a külső beszállítóink. A készülékben JJ gyártmányú 300B pentódákat és az Audion saját CVX100-as és CVX120-as csöveit használják a meghajtó és a bemeneti áramkörökben.

 

Tulajdonságok

Kimenő teljesítmény 2 x 10 watt

(A osztályú üzemmódban 8 Ω-os terhelésen, 240 volt váltóáramról táplálva)

Érzékenysége Változtatható

>150 mV a teljes kimeneti szinten

Torzítás @ 1V  <0.010% visszacsatolás nélkül
Frekvencia átvitel 10 Hz – >38 kHz, ±3 
Áramfelvétel 99 W / monoblokk
Biztosítók 2 A/240, HT 500 mA / 240 V a  a tápegységben
Terhelő ellenállás Névlegesen 4 és 8 Ω
Jel/zaj arány >(CCIR) -90 dB
Csövek 2 x 1 300B,

2 x 1 CVX120,

2 x 1 CVX-100

Garancia 2 év  – a csövekre 6 hónap

Méretek

Szélesség 230 mm
Mélység 420 mm
Magasság 160 mm
Tömeg (/monoblokk) 11 kg