Audion Select MC1

Ár: 1 749 €

Kategóriák: ,

Leírás

Az Audion Select MC1 mozgótekercses hangszedő jelét felerősítő transzformátor csúcsminőségű alkatrészekből kézi szereléssel készült. A háza fekete porszórással festett alumínium, ugyanebből az anyagból készült a talplemeze is. A telőlapja tükörfényesre polírozott rozsdamentes acéllap, így tökéletesen illeszkedik a Premier előerősítő és hangszedő illesztő készülékcsaládhoz.

Az Audion Select MC1 mozgótekercses hangszedő jelét felerősítő transzformátor 2 tekercsáttétellel a forgalomban lévő mozgótekercses hangszedők mintegy 90 %-ához jól használható. A 100 ohmos lezáró impedanciájú hangszedőkhöz az 1:10 tekercsarány az ideális, míg a 25 ohmos lezáró ellenállással készülő MC hangszedőkhöz az 1:20 tekercsáttételt javasoljuk. A készülék hátlapján két MC hangszedő jelet fogadó aljzatpárt találunk, kapcsolóval választható a 25, vagy 100 ohmos lezáró ellenállásnak megfelelő tekercsáttétel. A hátlapon találjuk a két 47 kiloohmos MM mozgó mágneses hangszedőnek megfelelő kimenő jelet adó aljzatot is, amely révén közvetlenül összeköthető egy előerősítő vagy integrált erősítő MM RIAA hangszedő jelet fogadni tudó aljzatával. A hátlapján földelő hurok bontó kapcsoló van, ami megakadályozza a földhurok képződését és ezzel a nemkívánatos búgást. Mivel passzív szerkezetről van szó, nem ad búgást vagy csőzajt a jelhez, illetve nem továbbít ilyen zavarjelet a vele összekapcsolt egyéb készülékekhez.

A feketére festett alumínium készülékház tökéletesen illeszkedik a többi Audion készülékhez, hangzásminőségben is egyenrangú a készülékcsalád többi tagjával. Mérete azonos a többi Audion készülékével, így tökéletesen rendszerbe illeszthető. 

Az MC1 megrendelésre ezüst belső kábelezéssel is készülhet, felárért az RCA aljzatok WBT Nextgen aljzatok is lehetnek. Mivel passzív készülékről van szó, biztosan nem fogja megváltoztatni a színpadképet, nem is növeli, nem is zsugorítja azt. Teljesen láthatatlan marad a rendszerben, alacsony hangerőn is biztosítja a megfelelő térleképezést, meglepően mélyre megy a basszusa. Életet ad a felvé-teleknek és mindig a történések középpontjába állítja Önt.

Az Select (jelválasztó) nevet éppen azért kapta, mert elsősorban jelválasztás a szerepe a rendszerben, de az angol szó második értelmezése szerint is igaz a neve: válogatottan jó alkatrészekből épült kivételesen jó készülékről van szó.

 

Milyen erősítőkhöz használjuk?

Az MC1 MC hangszedő jelét felerősítő transzformátor kiválóan illeszkedik a teljesítményerősítőikhez. A két készülék összekötéséhez a Proton vagy az Electron kábeleiket javasolják. Kiváló minőségű transzformátorról van szó, amelyet vagy egy Audion MM hangszedő jelét fogadó illesztő erősítőhöz, vagy ilyen MC hangszedőt közvetlenül fogadni nem tudó, de MM hangszedő jelet feldolgozni tudó előerősítőhöz csatlakoztathatjuk.

 

Kívül-belül kiváló minőség

Az MC1 transzformátor igen különleges termék: Mikropontosságú feszítő elemekkel felszerelt tekercselőgéppel tekercsekltük, így igen finom menetemelkedésű és sűrű a tekercscséve. Ugyanazt a burkolatot kapta és a gyártáshoz használt anyagok is sokban hasonlítanak a TVC transzformátorunknál használt anyagokhoz. Az MC1 rendkívül gyors, az alacsony kimenő szintű MC hangszedőktől érkező legfinomabb és legapróbb zenei részleteket is tökéletes hitelességgel tudja kezelni. Kimagaslóan jó hangzásminőség, villámgyors reakcióidő és elképesztő transzparencia jellemzi.

Az MC1 transzformátor a jóval 10 Hz alatti és a 60 kHz feletti tartomány közötti igen széles sávban működőképes. A kimenő impedanciája 47 kohm, így ideálisan illeszthető a hangszedő és az előerősítők MM RIAAA hangszedő jeleket fogadó bemenete közé. Az Audion mérései szerint tökéletesen lineáris a frekvenciamenete 10 Hz és 20 kHz között és -3 dB-en kevéssel 60 kHz fölé megy az átviteli frekvenciahatára.