Audion Black Shadow 845

3 125 000 Ft

Kategóriák: ,

Leírás

Az ügyfeleik, korábbi vásárlóik részéről érkező mind markánsabb nyomás hatására döntöttek úgy a cégnél, hogy ismét gyártásba veszik a legendás Black Shadow 845 monoblokk teljesítményerősítő. A készülék tiszta A osztályú üzemmódban 25 watt teljesítmény leadására alkalmas. Az új Black Shadow készüléket egy extra puffer egységgel egészítették ki, javítottunk a hálózati és a kimenő transzformátorán, a nagyfeszültséget késleltetve kapcsolják a készülékre, hogy kíméljék a csöveket és megnyújtsák a várható élettartamukat és az eddigieknél is jobb alkatrészekből építik a készüléket. Így többek között nagy kapacitású polipropilén kondenzátort kapott a tápegység, nagy kerülő és elcsatoló kondenzátorokat használnak, ennek eredményeként gyorsabbak és életszerűbbek lettek a tranziensek. Az Audion Black Shadow 845 együtemű, monoblokként kialakított készülék elektronikája a főbb jelutakon ötkilences tisztaságú tömör ezüst vezetékekkel közvetlen huzalozással készül, a többi erősítőnkhöz hasonlóan ez is kézi munkával épül fel. A gyártása során kerülik a kínai alkatrészek beépítését ahol csak lehetséges. A trióda alapú integrált erősítő nem használ visszacsatolást.

Milyen hangsugárzókat csatlakoztassunk hozzá?
A Black Shadow 845 SE erősítőt Shuguang 845-ös csövekkel építik meg alapkivitelben, de kívánságra más gyártmányú 845-ös csövekkel is készülhet. 83 – 4 dB-nél nagyobb érzékenységű hangsugárzók kiszolgálásához ideális. Tökéletesen jól működik az Electron kábelekkel. Az erősítő 8 ohmos terhelésen 25 watt teljesítményt tud leadni. 8 és 4 ohmos kimenő impedanciájú kivezetésekkel rendelkezik.
A készülékben a lehető leggyorsabb tranziensek megszólaltatása érdekében félvezetős egyenirányítást használnak, belső szerkezeti felépítése és gondos kivitelezése eredményeként pedig a teljes frekvenciaspektrumban koherens a fázislefutása, harmonikus a hangzása. A 845-ös csövek a megadott gyári adatoknak megfelelő működési tartományon belül dolgoznak, ennek eredményeként rendkívül alacsony marad az eszköz torzítása és optimális a hangzásminősége, emellett az előírás szerinti működési tartomány betartása révén a készülék várható élettartama is a gyári értéken belül marad.

Kiváló minőség kívül-belül
A monoblokkok előlapján egy hangerő szabályozót, a hátlapjukon pedig mono bemeneti aljzatot találunk, így nincs feltétlenül szükség előerősítőhöz a zenehallgatáshoz, hacsak lemezjátszót nem kíván csatlakoztatni a készülékhez. Az erősítő automatikusan állítja be az előfeszítést. Gyakorlatilag bármilyen gyártmányú 845-ös csövekkel jól működik (alapkivitelben Shuguang 845-ös csövekkel szállítják). A Black Shadow együtemű A osztályú mono teljesítményerősítő 4 és 8 ohmos kimenettel és mono bemeneti aljzattal van ellátva.
A Black Shadow együtemű monoblokk közvetlen huzalozással (AirWired©) készült A osztályú mono teljesítményerősítő. A gyártásához Európában és az USA-ban beszerzett alkatrészeket használnak. Ahol csak lehet, kerülik a kínai gyártmányú alkatrészek beépítését. A kimenő transzformátorokat a saját üzemükben tekercselik a saját szabványaiknak megfelelően, és a készülékhez használt alkatrészek egy részét is maguk gyártják, vagy csak nekik gyártják a külső beszállítóik. A készülékben Shuguang gyártmányú 845-ös és eladatlan készletekből származó, de gyári új E182CC és orosz 6H23N csöveket használunk. Az erősítőt nehezen meghajtható hangsugárzókhoz fejlesztették, ennek megfelelően nagy teljesítménnyel rendelkezik, de mindemellett a hangzása zenei marad.

 

Tulajdonságok

Kimenő teljesítmény 2 x 25 watt

(A osztályú üzemmódban 8 Ω-os terhelésen, 240 volt váltóáramról táplálva)

Érzékenysége Változtatható

>150 mV a teljes kimeneti szinten

Torzítás @ 1V  <0.1% visszacsatolás nélkül
Frekvencia átvitel 13 Hz – >34 kHz, ±3 
Áramfelvétel 240 W / monoblokk
Biztosítók 2 A/240, HT 500 mA / 240 V a tápegységben
Terhelő ellenállás Névlegesen 4 és 8 Ω
Jel/zaj arány >(CCIR) -90 dB
Csövek 2 x 1 845,

2 x 1 6922,

2 x 1 E182CC

Garancia 2 év  – a csövekre 6 hónap

Méretek

Szélesség 260 mm
Mélység 460 mm
Magasság 250 mm
Tömeg (/monoblokk) 12 kg