Audion Sterling Stereo mk1 EL34 PCB

Ár: 1 899 €

Kategóriák: ,

Leírás

Az Audion Sterling sztereó teljesítményerősítő elektronikáját egy csúcsminőségű nyomtatott áramköri kártyára építették, a többi, kézi munkával szerelt erősítő belső felépítéséhez hasonlóan. A pentóda alapú, EL34-es csövekkel épített sztereó erősítő csekély mértékű visszacsatolást használ. A készülék háza fekete porszórással festett alumínium és ugyanebből az anyagból készült a transzformátor burkolata is. A ház tetőlapja és a készülék névtáblája tükörfényesre polírozott rozsdamentes acéllap.

A Sterling erősen alulértékelt teljesítményerősítő, pedig a dobozából kivéve és bekapcsolva az első pillanattól lenyűgöző zeneiséggel szólal meg. Az mk1 változatot szándékosan aluláraztuk, hogy minél több ember számára tegyük elérhetővé a belépést a kiváló hangzású készülékek világába. Elsősorban azoknak szántuk, akik szeretnének kipróbálni egy csöves erősítőt, de szűkös a költségvetésük ahhoz, hogy megvegyék az általában magasan árazott csöves elektronikát. Hangzásában viszont versenyben van a drága készülékekkel, messze jobban szól, mint amit az árcédulája alapján várnánk tőle.

 

Milyen hangsugárzókat csatlakoztassunk hozzá?

A Sterling teljesítményerősítő 89 dB-nél nagyobb érzékenységű hangsugárzók kiszolgálásához ideális. Tökéletesen jól működik a Proton kábeleikkel. Az erősítő 8 ohmos terhelésen 12 watt teljesítményt tud leadni.

 

Kiváló minőség kívül-belül

A készülék előlapján egy hangerőszabályozót, a hátlapján pedig sztereó bemeneti aljzatokat találunk, így nem feltétlenül van szükség előerősítőhöz a zenehallgatáshoz. Az erősítő automatikusan állítja be az előfeszítést.

A Sterling gyártásához Európában és az USA-ban beszerzett alkatrészeket használnak. Ahol csak lehet, kerülik a kínai gyártmányú alkatrészek beépítését. A kimenő transzformátorokat a saját üzemükben tekercselik a saját szabványaiknak megfelelően és a készülékhez használt alkatrészek egy részét is maguk gyártják, vagy csak nekink gyártják a külső beszállítóik. A készülékben Electro Harmonix EL34-es pentódákat és orosz gyártmányú, fel nem használt készletből származó új 6H1N, valamint szintén eladatlan készletből származó Jan Philips 5687-es csöveket használnak.

 

Tulajdonságok

Kimenő teljesítmény 2 x 12 watt

(A osztályú üzemmódban 8 Ω-os terhelésen, 240 volt váltóáramról táplálva)

Variálható érzékenység >200 mV a teljes kimeneti szinten
Torzítás @ 1V  <0.01% visszacsatolás nélkül
Frekvencia átvitel 14 Hz – >34 kHz, ±3
Bemenetek 3  vonalszintű, 1 szalag, 1 MC hangszedő
Kimenetek 2 fő kimenet, 1 rögzítésre alkalmas
Áramfelvétel 130 W 
Biztosítók 2 A/240, HT 500 mA / 240 V a tápegységben
Terhelő ellenállás Névlegesen 8 Ω
Jel/zaj arány >(CCIR) -85 dB
Csövek 2 x 2A3, 1 x 5678 és 1 x 6H1N
Garancia 2 év  – a csövekre 6 hónap

Méretek

Szélesség 230 mm
Mélység 420 mm
Magasság 160 mm
Tömeg  11 kg