Audion Select TVC1

Ár: 3 399 €

Kategóriák: ,

Leírás

Az Audion Select TVC1 transzformátor alapú hangerő szabályozó és passzív vonalszintű előerősítő csúcsminőségű alkatrészekből kézi szereléssel készült. A háza fekete porszórással festett alumínium, ugyanebből az anyagból készült a talplemeze is. A telőlapja tükörfényesre polírozott rozsdamentes acéllap.

Az Audion Select TVC1 passzív vonalszintű előerősítő egy transzformátor alapú passzív, de erősítési tényezővel ellátott készülék. A készüléken 5, az előlapról kapcsolható vonalszintű bemenetet, 2 vonalszintű kimenetet és egy rögzített jelszintű, felvétel készítésére alkalmas kimenetet találunk. A készülék közvetlen huzalozású, a hangerő szabályozó egy 23 állású Seidan kapcsoló, a hátlapján pedig földelő hurok bontó kapcsoló van, ami megakadályozza a földhurok képződését és ezzel a nemkívánatos búgást. Mivel passzív szerkezetről van szó, nem ad búgást vagy csőzajt a jelhez, illetve nem továbbít ilyen zavarjelet a vele összekapcsolt egyéb készülékekhez. Az ugyancsak a hátlapján található kapcsolóval 6 dB-lel növelhetjük a jel szintjét, így valójában a készülék „egy erősítő funkcióval ellátott kábel”.

A feketére festett alumínium készülékház tökéletesen illeszkedik a többi Audion készülékhez, az Audio Quattro előerősítők megjelenési képéhez áll legközelebb, hangzásminőségben is egyenrangú a készülékcsalád többi tagjával. Mérete azonos a többi Audion készülékével, így tökéletesen rendszerbe illeszthető. Elsősorban azon felhasználók részére terveztük, akik sztereó vagy monoblokk erősítőt használnak, de nincs rajta elég bemenet a forráskészülékek fogadására, vagy hangerő szabályozó kell a teljesítményerősítőjükhöz.

A készülék megrendelésre 23 fokozatú szintállítást biztosító transzformátorral és ezüst belső kábelezéssel is készülhet, felárért az RCA aljzatok WBT Nextgen aljzatok is lehetnek. Mivel passzív készülékről van szó, biztosan nem fogja megváltoztatni a színpadképet, nem is növeli, nem is zsugorítja azt, viszont a zene legapróbb, legfinomabb rezdüléseit is képes megszólaltatni. Teljesen láthatatlan marad a rendszerben, alacsony hangerőn is biztosítja a megfelelő térleképezést, meglepően mélyre megy a basszusa. Életet ad a felvételeknek és mindig a történések középpontjába állítja a hallgatót. Az Select (jelválasztó) nevet éppen azért kapta, mert elsősorban jelválasztás a szerepe a rendszerben, de az angol szó második értelmezése szerint is igaz a neve: válogatottan jó alkatrészekből épült kivételesen jó készülékről van szó.

 

Milyen erősítőkhöz használjuk?

A TVC1 passzív előerősítő kiválóan illeszkedik a teljesítményerősítőikhez. A két készülék összekötéséhez a Proton vagy az Electron kábeleiket javasolják. Kiváló minőségű, transzformátor alapú, hangerő szabályozóval ellátott és 6 dB-es erősítést biztosító előerősítőről van szó. Bármely olyan, nem általuk gyártott erősítőhöz is használható hangerőszabályozóként / csatornaválasztóként, amely nem tartalmaz hangerőszabályozót, vagy bemenetválasztó kapcsolót.

 

Kívül-belül kiváló minőség

A TVC1 transzformátor igen különleges termék: Mikropontosságú feszítő elemekkel felszerelt tekercselőgéppel tekercselték, így igen finom menetemelkedésű és sűrű a tekercscsése. Ezáltal hihetetlenül gyors lett, az alacsony szintű jelek formájában érkező legfinomabb és legapróbb zenei részleteket is tökéletes hitelességgel tudja kezelni. Kimagaslóan jó hangzásminőség, villámgyors reakcióidő és elképesztő transzparencia jellemzi.

A TVC1 Select készüléken alapkivitelben 5 vonalszintű bemenet, 3 kimenet, egy földhurok megszüntető kapcsoló és egy földelő csatlakozó található, amely a hátlapon található kapcsolóval összeköttetésben függetleníti a készülék földelését a hálózati tápkábel és ezáltal az elektromos hálózat földelésétől.

A +6 dB-es jelszint növekedést biztosító kapcsoló bekapcsolása mellett az alábbi 23 fokozatban szabályozható a kimenő jel szintje: 

  • 1-4. fokozat = -42 dB, -38 dB, -34 dB, -32 dB
  • ezután 2 dB-es lépésekben 0 dB szintig
  • majd +3 dB és +6 dB a 23. fokozatig (ha be van kapcsolva a +6 dB-es szintemelkedést biztosító kapcsoló)

A készülék a jóval 10 Hz alatti és a 60 kHz feletti tartomány közötti igen széles sávban működőképes. A kimenő impedanciája 50 kohm, így ideálisan illeszthető a teljesítményerősítőinkhez. A méréseink során -1 dB-es szinten mérve 9 Hz és 36 kHz közötti átviteli tartományt mértünk.