CH Precision L10 kettős mono (kétdobozos) vonalszintű előerősítő

Az árról telefonon lehet érdeklődni!

Kategóriák: ,

Leírás

Amikor csúcskategóriás elektronikáról beszélünk, sokkal kevesebb, a legfelső osztályba sorolható vonalszintű előerősítőt találunk, mint bármilyen más terméket. Ez is jól mutatja, hogy mennyire meghatározó fontosságú ez a szerkezeti elem a teljes hangmegszólaltató láncban – és hogy mennyire nem egyszerű feladat a lehető legjobb készüléket megtervezni. A CH Precision egyszer már megálmodta az L1-es modellt, amelyet a szakma is, a közönség is a valaha hallott egyik legjobb előerősítőnek ítélt. De hova lehet innen továbblépni?

Az L10 megőrizte az L1 elődmodell teljesen diszkrét, szimmetrikus és komplementer felépítését, az ultrarövid jelutakat és az erősen túlszabályozott és szűrt, több fokozatból megépített tápegységeit, a széles frekvencia átfogását, a magas felfutási rátáját és az egyenáramú csatolásos topológiáját. Ugyanazt az igen kifinomult R-25-ös R-2R többlépcsős hangerőszabályzót találjuk benne, megmaradt a végletekig kifinomult DC egyenáram-érzékelő és kiküszöbölő áramkör, sőt, még a programvezérlés is. De annak ellenére, hogy a készülék felépítésében az avatatlan szem alig lát eltérést, a készülék korábbiaknál is gondosabb felépítése és megmunkálása minden korábbinál magasabb szintre emelte a hangzás teljesítményét.

  • A jelutak még rövidebbek, és tovább finomodtak a vonalvezetések is, aminek köszönhetően még kevesebb zaj vagy torzítás keletkezik.
  • Az L10 tervezői a jel útjába került minden egyes alkatrészt gondosan újraminősítettek, és ahol mód volt rá, még jobb alkatrészt építettek be.
  • Tovább finomodott a külön tápegység felépítése. Lényegében külön tápegységet kapott az L10, még tovább tökéletesített tápáram-szűréssel és megnövelt kapacitással.
  • A visszacsatolási topológiát az ügyfél választhatja a helyi és a globális mód közül, így a készülék a köré épített rendszerhez, illetve az adott zenéhez igazítható.

A fentieken túl még alacsonyabb lett a készülék zajszintje, tovább finomodott a transzparenciája, harmonikusabbá vált a megszólalása és az általa szolgáltatott zene szövete (különösen az alsó regiszterekben), növekedett a dinamikatartománya, finomodott a térleképezése és az eddigieknél is természetesebbé vált a megszólalása. De ami a legszembetűnőbb változás az elődmodellhez mérve, az a készülék hiteles, természetes megszólalása és drámaisága – a zene legapróbb részleteitől a sokkolóan dinamikus nagyzenekari crescendókig, a szólóhangszerek éterien tiszta megszólaltatása, vagy a rockzenekarok megdöbbentően hiteles tolmácsolása. A zenei műfajtól és dinamika átfogásától függetlenül, mindegy, hogy a csendes meditáláshoz hallgatunk-e zenét, vagy éppen házibulit rendezünk otthon, az L10 bármilyen műfajú zenét megtölt lélekkel, és az élő előadás varázslatos világába repíti a hallgatóját.

Mindezek eredményeként elmondhatjuk, hogy az L10 a ma megvásárolható legjobb előerősítő.