Audion Silver Night 300B Special Edition

Ár: 4 999 €

Kategóriák: ,

Leírás

Az Audion Silver Night 300B Special Edition közvetlen huzalozású 5 bemenetes sztereó integrált erősítő középkategóriás, a nagy népszerűségnek örvendő 300B csövekkel szerelt készülék. A többi erősítőhöz hasonlóan ez is kézi munkával épül fel. A gyártása során kerülik a kínai alkatrészek beépítését ahol csak lehetséges. A trióda alapú integrált erősítő nem használ visszacsatolást. A készülék háza fekete porszórással festett alumínium és ugyanebből az anyagból készült a transzformátor burkolata is. A ház tetőlapja és a készülék névtáblája tükörfényesre polírozott rozsdamentes acéllap.
A Silver Night sztereó integrált erősítők a zene olyan finom részleteit is képesek feltárni és megszólaltatni, amelyek a legtöbb ebbe az árkategóriába tartozó egyéb csöves készülékek esetében rejtve maradnak. A készülék automatikusan állítja be az előfeszítést. A kimenő teljesítményét igen szigorú szabványok szerint mérik és meglehetősen alacsony értéket adnak meg. A versenytársaik által alkalmazott mérési módszerekkel mérve a teljesítmény értéke akár az általuk megadott kétszerese is lehet.
Az Audion Silver Night Special Edition 300B készüléket saját üzemükben kézi munkával szerelik. A szerkezeti elemeket tömör ezüst vezetőkkel közvetlen huzalozással kötjük össze, a készülékben nincs nyomtatott áramköri kártya (NYÁK, PCB – Air Wired© szerelési mód). Ahol csak lehet, kerülik a kínai eredetű alkatrészek beépítését. Ez a trióda alapú erősítő nem használ negatív visszacsatolást.
A Silver Night család az Audion legismertebb és a legszélesebb körben kedvelt termékcsaládja. Ez a készülékcsoport kapta a világsajtóban a legtöbb elismerést és Japánban 2010-ben az év erősítőjévé választották. Sam Tellig annak idején az SN 200B típust tesztelte és a jó teszteredményeknek köszönhetően került fel az Audion név a térképre.

Milyen hangsugárzókat csatlakoztassunk hozzá?
A Silver Night 5 bemenetes sztereó integrált erősítő 89 dB-nél nagyobb érzékenységű hangsugárzók kiszolgálásához ideális. Tökéletesen jól működik a Proton, vagy Electron kábelekkel. Az erősítő 300B csövekkel 8 ohmos terhelésen 7 watt teljesítményt tud leadni.

Kiváló minőség kívül-belül
A készülék előlapján egy hangerő szabályozót, 5 bemenetválasztó kapcsolót, a hátlapján pedig 5 pár sztereó bemeneti aljzatot találunk, így nincs feltétlenül szükség előerősítőhöz a zenehallgatáshoz, hacsak lemezjátszót nem kíván csatlakoztatni a készülékhez. Az erősítő automatikusan állítja be az előfeszítést. Gyakorlatilag bármilyen gyártmányú 300B csövekkel jól működik (alapkivitelben JJ 300B csövekkel szállítják).
A Silver Night Stereo erősítők a zene olyan finom részleteit tudják hitelesen megszólaltatni, amelyek számos más, ebben az árkategóriában kínált erősítőt hallgatva rejtve maradnak. A 300B kiegyensúlyozott, meleg, de nem édeskés „csöves” hangzást biztosít, ezért is élvez olyan nagy népszerűséget. A Silver Night Anniversary készülékek gyártásához Európában és az USA-ban beszerzett alkatrészeket használnak. Ahol csak lehet, kerülik a kínai gyártmányú alkatrészek beépítését. A kimenő transzformátorokat a saját üzemükben tekercselik a saját szabványaiknak megfelelően, és a készülékhez használt alkatrészek egy részét is maguk gyártják, vagy csak nekik gyártják a külső beszállítóik. A készülékben JJ gyártmányú 300B triódákat és orosz gyártmányú, fel nem használt készletből származó új 6H1N csöveket használnak a meghajtó és a bemeneti áramkörökben.

Tulajdonságok

Kimenő teljesítmény 2 x 7 watt

(A osztályú üzemmódban 8 Ω-os terhelésen, 240 volt váltóáramról táplálva)

Érzékenysége Változtatható

>150 mV a teljes kimeneti szinten

Torzítás @ 1V  <0.01% visszacsatolás nélkül
Frekvencia átvitel 10 Hz – >35 kHz, ±3 
Áramfelvétel 99 W / monoblokk
Biztosítók 2 A/240, HT 500 mA / 240 V a tápegységben
Terhelő ellenállás Névlegesen 8 Ω, de  4 Ω-osra is állítható
Jel/zaj arány >(CCIR) -90 dB
Csövek 2 x 300B,

2 x 6H1N, vagy 

EB/E88CC

Garancia 2 év  – a csövekre 6 hónap

Méretek

Szélesség 230 mm
Mélység 420 mm
Magasság 190 mm
Tömeg (/monoblokk) 14 kg