Audion Silver Night 2A3 Anniversary

Ár: 4 199 €

Kategóriák: ,

Leírás

A nagy népszerűségnek örvendő 2A3-as csövekkel szerelt közvetlen huzalozású Audion Silver Night Anniversary 2A3 sztereó a cég közepes szintű teljesítményerősítője. A készülék kézzel és közvetlen huzalozással szerelt (Air Wired©), a gyártásánál lehetőség szerint kerülik a kínai alkatrészek beépítését. Ebben a trióda alapú erősítőben sem alkalmaznak visszacsatolást. A készülék háza fekete porszórással festett alumínium és ugyanebből az anyagból készült a transzformátor burkolata is. A ház tetőlapja és a készülék névtáblája tükörfényesre polírozott rozsdamentes acéllap.

A Silver Night termékcsalád az egyik legszélesebb körben ismert Audion készüléksorozat, egyben a legtöbb kitüntető elismerést kapták: többek között Japánban az év terméke lett 2010-ben. Sam Tellig annak idején az SN 300B modellt tesztelte, eredményeként került fel az Audion neve a térképre.

 

Milyen hangsugárzókat csatlakoztassunk hozzá?

A Silver Night Anniversary 2A3 teljesítményerősítő 97 dB-nél nagyobb érzékenységű hangsugárzók kiszolgálásához ideális. Tökéletesen jól működik a Proton kábelekkel. Az erősítő 8 ohmos terhelésen 3,5 watt teljesítményt tud leadni. 5 vonalszintű sztereó bemenet beépítésével integrált erősítővé is alakítható, akkor nem lesz szükség előerősítőre. 

 

Kiváló minőség kívül-belül

A készülék előlapjára egy hangerőszabályozót szerelve, a hát-lapján pedig 5 sztereó bemeneti aljzatot kiépítve nem feltétlenül van szükség előerősítőhöz a zenehallgatáshoz, de azért ajánlott egy jó minőségű előerősítő. Az erősítő Sovtek vagy Electro Harmonix gyártmányú 2A3-as csövekkel készül.

A Silver Night Stereo készülékcsalád a zene olyan finom részleteit, apró rezdüléseit is képes megszólaltatni, amelyre sok más erősítő képtelen ezen az áron. Nem éri el a 300B csővel szerelt erősítők teljesítményét, de legalább 97 dB-es érzékenységű hangsugárzóval képes besugározni egy átlagos méretű termet. Alacsonyabb érzékenységű hangsugárzókat is megszólaltat, de ez esetben hamar „kifogyhat a szusz” a készülékből. Kifejezetten előnyös a készüléket tölcséres hangsugárzók meghajtására használni, mivel kétfokozatú tápegység van benne és csendesebb is a hasonló készülékeknél (1 mV alatti az elektromos zaja). Gyárilag mindegyik készülékünk 8 ohmos terhelésre van felkészítve, de a kimenő transzformátoron 4 ohmos impedanciájú hangsugárzó fogadására alkalmas kivezetés is van, de ezt csak a készülék burkolatának felnyitása után tudjuk használatba venni.

A Silver Night Anniversary készülék gyártásához lehetőség szerint csak európai és amerikai (USA) gyártóktól származó alkatrészeket használnak, amennyire lehet kerülik a kínai alkatrészek beépítését. A kimenő transzformátorokat a saját üzemükben tekercselik a saját szabványainknak megfelelően és a készülékhez használt alkatrészek egy részét is maguk gyártják, vagy csak nekik gyártják a külső beszállítóink. 

Ez az Audion legnagyobb darabszámban eladott erősítője: lágy, meleg, finoman részletező hangjával a szívet is megdobogtatja és az érzelmekre is hat. Jelenleg már a készülék 5. generációs változatát gyártják, az első készülékek 1987-ben kerültek forgalomba.

Tulajdonságok

Kimenő teljesítmény 2 x 3,5 watt

(A osztályú üzemmódban 8 Ω-os terhelésen, 240 volt váltóáramról táplálva)

Variálható érzékenység >150 mV a teljes kimeneti szinten
Torzítás @ 1V  <0.1% visszacsatolás nélkül
Frekvencia átvitel 10 Hz – >45 kHz, ±3
Bemenetek 3  vonalszintű, 1 szalag, 1 MC hangszedő
Kimenetek 2 fő kimenet, 1 rögzítésre alkalmas
Áramfelvétel 130 W 
Biztosítók 2 A/240, HT 500 mA / 240 V a tápegységben
Terhelő ellenállás Névlegesen 4 és 8 Ω
Jel/zaj arány >(CCIR) -95 dB
Csövek 2 x 2A3 vagy 2 x 6922/E88C/ 6H1N
Garancia 2 év  – a csövekre 6 hónap

Méretek

Szélesség 230 mm
Mélység 420 mm
Magasság 190 mm
Tömeg  14 kg