CH Precision M10 kettős mono (kétdobozos) végerősítő

Az árról telefonon lehet érdeklődni!

Leírás

Az M1.1 néhány rövid év alatt klasszikussá vált, mind a hangzásteljesítmény, mind a sokoldalúság terén új szabványt teremtett. Nem véletlen tehát, hogy komoly próbatétel elé állította a CH Precision fejlesztőit, hogy mivel és hogyan javíthatnák még tovább a készülék zeneiségét. Az elődmodell minden alkatrésze és műszaki megoldása górcső alá került.

Mindezek eredményeként olyan teljesen új bemeneti fokozat született, amely minden vonatkozásban felülmúlta az alapul szolgáló modell áramköreit, új nyomtatott áramköri lapok készültek, és új elrendezési megoldások születtek, hogy még tovább csökkenjen a szerkezeti elemek által keltett zaj. A jel útjában lévő valamennyi alkatrész az elérhető legjobb minőségű cserét kapott. Mindez drámai módon javította a készülék alacsony szintű felbontását, transzparenciáját, a természetes tonalitását és a zene szabad áramlását.

Ugyanakkor a mérleg másik serpenyőjében a teljesítménytartalék a másik meghatározó fontosságú elem. A szélsőséges dinamikacsúcsok még az M1.1 figyelemre méltóan magas, csatornánkénti 200 wattos névleges teljesítményét is próbára tették, így az M10 esetében nem csak 50 %-kal növelték azt, hanem a tápegység kapacitását is megkétszerezték, így igen figyelemre méltó zenei potenciállal rendelkező, új teljesítményerősítő született. Ez a szinte kimeríthetetlen teljesítménytartalék nem csak a zenei csúcsszintek hiteles megszólaltatása terén hozott figyelemre méltó előnyöket. A zene legfinomabb, legapróbb részleteinél is megadja azokat a biztos, stabil alapokat, amit az élő előadásokon olyan biztonsággal érzünk és élvezünk. Az erősítő tökéletesen követi a zene apróbb-nagyobb rezdüléseit, mind a megszólalási szintek, mind a zenei szövet sűrűsége terén. Tökéletesen azonosíthatóvá váltak a hangszerek és azok megszólalási helye, mérnöki pontosságú a térleképezés, a készülék valósághűen helyezi el a zenészeket a felrajzolt színpadon. Helyreállítja a konzervált zenét, a készüléket hallgatva az élő előadás energiáját és történéseit érezzük és amikor a leghangosabb, legdinamikusabb pontjához ér az előadás, az M10 azt is tökéletes időzítéssel és terjedelemben tudja leképezni. Mindezt az erőlködés legcsekélyebb jele nélkül!

Ez az a pont, amikor elkezdődnek az igazi kihívások, amikor a zene teljes potenciálját megszólaltatni kívánó szerkezetet egyetlen dobozba kell pakolnunk. A tápegység meglehetősen nagy – és igen súlyos. Persze megvolt a lehetőség arra, hogy ennek ellenére egy dobozba rakjuk az M10 minden szerkezeti elemét, de a létrejövő termék túl nagy méretű és túl nehéz lett volna. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy az M10-es erősítőt kétdobozos szerkezetként építjük meg. Ezek a külsőre hasonló dobozok nem monoblokkok! Az egyik dobozban van az erősítőfokozat, míg a másik dobozba a nehéz és méretes tápegység került. Még úgy is, hogy a fentebb leírt módon két egységként építettük meg az M10-es erősítőt, jobb, ha mindkét dobozt ketten emelik, annak ellenére, hogy megtartottuk az M1-es kezelhető méreteit és a készülék a szabványos készülékállványokba is befér.

Az M10 megtartotta az M1.1 erősítő sokoldalú kiépíthetőségét és a felhasználható által konfigurálható üzemeltetési paramétereit. Ennek eredményeként a négy dobozos M10 sztereó rendszer egyetlen rendszerbe egyesíthető: használhatjuk sztereó erősítőként, de kettős erősítésű, erősáramú, vagy nagy teljesítményű mono változattá is átépíthető. Az utóbbi üzemmódban 8 ohmos terhelésen 1 kW teljesítményt tud leadni a készülékegyüttes. Tovább egyszerűsődtek a moduláris bemeneti opciók is, ennél a modellnél a felhasználók már a visszacsatolás arányát (a csillapítási tényezőt) is szabályozhatják 1 %-os lépésekben, aminek eredményeként tökéletesen illeszthető a készülék a különféle hangsugárzók által támasztott igényekhez.

Az M1.1 modellnél kétszer nagyobb M10 nagyobb teljesítményt tud leadni, az elődmodellel egyezően sokoldalú, de még könnyebben konfigurálható. Egyedi áramköri megoldásaival, a korábbinál is jobb minőségű alkatrészekből építve és még tovább tökéletesített jelutakkal minden vonatkozásban felülmúlja az elődmodell teljesítményét és teljesítőképeségét. Az M10-es készüléket hallgatva néha még magunk is meglepődünk azon, hogy a CH Precision milyen magasra rakta a mércét.