Audion Premier Quattro 4 Box

Ár: 11 499 €

Leírás

Az MC hangszedő illesztő egységgel kiegészített kétdobozos Audion Premier Quattro vonalszintű előerősítő elektronikáját egy csúcsminőségű nyomtatott áramköri kártyára építették. A belső huzalozás 5 * 9-es tisztaságú tömör ezüst vezetővel történik, a szerkezeti elemek gondosan válogatott csúcsminőségű alkatrészekből állnak (többek között tantál ellenállásokat tartalmaz). A készülék háza fekete homokszórással festett alumínium és ugyanebből az anyagból készült a transzformátor burkolata is. A ház tetőlapja és a készülék névtáblája tükörfényesre polírozott rozsdamentes acéllap. Nem vitás, a világ legjobb előerősítői között van a helye!

A Quattro készüléket az egyedi kivitelű, egységes alumínium házba építették. A legérzékenyebb MC, mozgó tekercses hangszedők jelének fogadására alkalmas egységgel is felszerelték, ezáltal igazi csúcskategóriás készülékké vált, amely sokféle forráskészülék csatlakoztatására alkalmas. Négy, az előlapról kapcsolható vonalszintű, valamint 1 MC hangszedő jelét fogadni tudó bemenettel van ellátva.

A Quattro az Audion eddig gyártott legkifinomultabb előerősítője: felépítése egyszerű és logikus, megjelenési képe letisztult. Csak 4 elektroncső van a jel útjában, a kétdobozos készülék kettős mono kivitelű, a tápegységben csak polipropilén kondenzátorokat használnak – mindegyik monoblokk előerősítőben 21 aktív tápegység modul dolgozik, hogy a lehető legkisebb mértékű legyen az áthallás.

Hihetetlenül jól definiált és megfogott a készülék színpadképe, megszólalási képességének valójában csak a felvétel minősége szab határt. Igen nagy meggyőző erővel, hitelesen helyezi el a zenészeket, előadókat a színpadon. A felbontása elképesztő, még igen alacsony hangerőn hallgatva is háromdimenziós, mély színpadot rajzol fel. Életre kelti a felvételt, a hallgatót pedig a történések középpontjába helyezi, mintha az előadás helyszínén lenne. A hangszedő jelét fogadó egység megegyezik azzal, amit a külön dobozos illesztő egységben használunk, feszültségnövelő transzformátor nélkül készült, így meglepően gyors és képlékeny, szabadon áramló a hangzása.

Milyen erősítőhöz csatlakoztassuk?
A Premier Quattro 4 dobozos, beépített MC hangszedő illesztő egységgel bővített pufferezett vonalszintű előerősítő tökéletes partnere az Audion teljesítményerősítőknek. A készülékek csatlakoztatásához az Electron kábeleiket javasolják. Többféle frissítési, bővítési lehetőség közül is választhat, de valójában csak két feljavítást ajánlanak az építők (ezek a V-CAP kondenzátorok és egy jó minőségű, például Vishay Dale vagy Goldpoint hangerőszabályozó). Ez egy rendkívüli képességekkel rendelkező előerősítő, hozzá a közepes, vagy nagy teljesítményű teljesítményerősítők közül célszerű választani.

Kiváló minőség kívül-belül
Az összes többi általuk gyártott előerősítőhöz hasonlóan ez a készülék is transzformátor nélkül készült, közvetlen katód csatolású készülék, bemeneti, közbülső, vagy kimenő tekercses szerkezeti elem nélkül, így az előerősítőnk kivételesen gyors és a bemenetére kapcsolt forrásjelet bármely időpillanatban, folyamatosan kezelni tudja, megőrizve annak eredeti formáját és a legapróbb részleteit is. Kifogástalan hangzásteljesítmény, villámgyors reakcióidő és elképzelhetetlenül transzparens hangzás jellemzik.

Az MC hangszedő jelének fogadására alkalmas illesztő egységgel kiegészített kétdobozos Quattro vonalszintű előerősítő a korábbi gyártási sorozatokból raktárakban maradt, de még nem használt (NOS) 4 db orosz 6H23N elektroncső köré épült, a hátlapján földhurok megszakító kapcsoló található. Ennek révén kivédhető a földelő rendszerek gerjedése miatt keletkező búgás. Az előerősítő és az erősítő csatlakoztatásához a Proton, vagy Electron kábeleiket javasolják.

Tulajdonságok

Aktív tápegység beépített szabályozóval
Variálható érzékenység >1,1V vonalszinten
Torzítás @ 1V  <0.010% visszacsatolás nélkül
Frekvencia átvitel 20 – 205KHz ±1 dB
Bemenetek 3  vonalszintű, 1 szalag, 1 MC hangszedő
Kimenetek 2 fő kimenet, 1 rögzítésre alkalmas
Áramfelvétel 25 W
Biztosítók 500mA / 240V a tápegységben
Impedancia 47 k
Fázis Korrekt
Zaj CCIR  <100 dB (phono bemeneten <80 dB)
Jel/zaj arány >70 dB
Csövek 4 x 6H1N-EB vagy E88CC
Garancia 2 év  – a csövekre 6 hónap

Méretek

Szélesség 230 mm
Mélység 420 mm
Magasság 160 mm
Tömeg (előerősítők) 6 kg 
Tömeg (tápegységek) 8 kg