Audion Silver Night Duo Anniversary

Ár: 4 499 €

Kategóriák: ,

Leírás

A széleskörben ismert 300B/2A3 csövekkel szerelt közvetlen huzalozású Audion Silver Night DUO Anniversary, az Audion közepes szintű teljesítményerősítőinek családjába tartozik, s kapcsolással válaszható, hogy melyik csöveket szeretnénk használni. A készülék kézzel és közvetlen huzalozással szerelt (Air Wired©), a gyártásánál lehetőség szerint kerülik a kínai alkatrészek beépítését. Ebben a trióda alapú erősítőben sem alkalmaznak visszacsatolást. A készülék háza fekete porszórással festett alumínium és ugyanebből az anyagból készült a transzformátor burkolata is. A ház tetőlapja és a készülék névtáblája tükörfényesre polírozott rozsdamentes acéllap.
A Silver Night termékcsalád az egyik legszélesebb körben ismert Audion készüléksorozat, egyben a legtöbb kitüntető elismerést kapták, többek között Japánban az év terméke lett 2010-ben. Sam Tellig annak idején az SN 300B modellt tesztelte, eredményeként került fel az Audion neve a térképre.

 

Milyen hangsugárzókat csatlakoztassunk hozzá?
A Silver Night Anniversary DUO annyiban eltér a többi erősítőtől, hogy a felhasználó egy kapcsolóval beállítva választhatóan 300B, bármilyen 2A3, vagy 45-ös csövet használhat, attól függően, hogy milyen hangsugárzót csatlakoztat az erősítőhöz. A 300B csövek esetében legalább 89 dB, a 2A3 csöveknél legalább 95 dB, míg a 45-ös csöveket használva legalább 98 dB érzékenységű hangsugárzót célszerű használni. Tökéletesen jól működik a Proton kábelekkel. Az erősítő 8 ohmos terhelésen 300B csövekkel 7 watt, 2A3 csövekkel 3,5 watt, míg a 45-ös csövek-kel 2 watt teljesítményt tud leadni. Az üzemmód a készülék hátlapján a biztosító pozíciók változtatásával állítható be. A fűtőfeszültséget automatikusan változtatja ennek megfelelően a készülék. Nem gond a csőcsere, mivel a készülék az előfeszítést is automatikusan állítja be. 

 

Kiváló minőség kívül-belül
A készülék előlapjára egy hangerő szabályozót szerelve, a hátlapján pedig 5 sztereó bemeneti aljzatot kiépítve nincs feltétlenül szükség előerősítőhöz a zenehallgatáshoz, de azért ajánlott egy jó minőségű előerősítő. Az erősítő automatikusan állítja be az előfeszítést. A DUO erősítőt JJ 300B és Electro Harmonix 2A3 csövekkel szállítják.
A Silver Night Stereo készülékcsalád a zene olyan finom részleteit, apró rezdüléseit is képes megszólaltatni, amelyre sok más erősítő képtelen ezen az áron. A 300B csővel szerelt erősítők kiváló hangzásuk miatt olyan kedveltek. A 2A3 csövek hangja talán analitikusabb, de csak fele akkora teljesítmény leadására képesek, ezért legalább 97 dB-es érzékenységű hangsugárzóval képes csak besugározni egy átlagos méretű termet. Alacsonyabb érzékenységű hangsugárzókat is megszólaltat, de ez esetben hamar „kifogyhat a szusz” a készülékből. A DUO erősítőt a kísérletező kedvű felhasználóknak javasolják, mivel kiválóan alkalmas arra, hogy a csövektől függően más és más karaktert élvezhessenek, illetve megítélhessék azt, hogy melyik cső milyen hangzást produkál. A készülék gyárilag 8 ohmos terhelésre van felkészítve, ugyanakkor a kimenő transzformátoron 4 ohmos impedanciájú hangsugárzó fogadására alkalmas kivezetés is van, de ezt csak a készülék burkolatának felnyitása után tudjuk használatba venni.
A Silver Night DUO készülék gyártásához lehetőség szerint csak európai és amerikai (USA) gyártóktól származó alkatrészeket használnak, amennyire lehet kerülik a kínai alkatrészek beépítését. A kimenő transzformátorokat a saját üzemükben tekercselik a saját szabványaiknak megfelelően és a készülékhez használt alkatrészek egy részét is maguk gyártják, vagy csak nekik gyártják a külső beszállítóik. A készülékben JJ gyártmányú 300B, illetve Electro Harmonix gyártmányú 2A3 triódákat és orosz gyártmányú, fel nem használt készletből származó új 6H23N csöveket használnak a meghajtó és a bemeneti áramkörökben.

 

Tulajdonságok

Kimenő teljesítmény 2 x 7 vagy 3,5 watt

(A osztályú üzemmódban 8 Ω-os terhelésen, 240 volt váltóáramról táplálva)

Variálható érzékenység >150 mV a teljes kimeneti szinten
Torzítás @ 1V  <0.1% visszacsatolás nélkül
Frekvencia átvitel 8 Hz – >26 kHz, ±3 ()

8 Hz – >45 kHz, ±3 (2A3)

Bemenetek 3  vonalszintű, 1 szalag, 1 MC hangszedő
Kimenetek 2 fő kimenet, 1 rögzítésre alkalmas
Áramfelvétel 130 W 
Biztosítók 2 A/240, HT 500 mA / 240 V a tápegységben
Terhelő ellenállás Névlegesen 4 és 8 Ω
Jel/zaj arány >(CCIR) -90 dB (300B)

>(CCIR) -95 dB (2A3)

Csövek 2 x  300B vagy 2 x 2A3
Garancia 2 év  – a csövekre 6 hónap

Méretek

Szélesség 230 mm
Mélység 420 mm
Magasság 190 mm
Tömeg  15 kg