Audion Silver Night 300B Anniversary

Ár: 3 949 €

Kategóriák: ,

Leírás

Az Audion Silver Night Anniversary 300B közvetlen huzalozású 5 bemenetes sztereó integrált erősítő középkategóriás, a nagy népszerűségnek örvendő 300B csövekkel szerelt készülék. A többi erősítőhöz hasonlóan ez is kézi munkával épül fel. A gyártása során kerülik a kínai alkatrészek beépítését ahol csak lehetséges. A trióda alapú integrált erősítő nem használ visszacsatolást. A készülék háza fekete porszórással festett alumínium és ugyan-ebből az anyagból készült a transzformátor burkolata is. A ház tetőlapja és a készülék névtáblája tükörfényesre polírozott rozsdamentes acéllap.
A Silver Night család az Audion legismertebb és a legszélesebb körben kedvelt termékcsaládja. Ez a készülékcsoport kapta a világsajtóban a legtöbb elismerést és Japánban 2010-ben az év erősítőjévé választották.

Milyen hangsugárzókat csatlakoztassunk hozzá?
A Silver Night 5 bemenetes sztereó integrált erősítő 89 dB-nél nagyobb érzékenységű hangsugárzók kiszolgálásához ideális. Tökéletesen jól működik a Proton, vagy Electron kábelekkel. Az erősítő 300B csövekkel 8 ohmos terhelésen 7 watt, a PX25-ös csövekkel építve 8, míg a 2A3 csöveket használva 4 watt teljesítményt tud leadni. A készülékhez több bővítési lehetőség is elérhetől.

Kiváló minőség kívül-belül
A készülék előlapján egy hangerő szabályozót, 5 bemenetválasztó kapcsolót, a hátlapján pedig 5 pár sztereó bemeneti aljzatot találunk, így nincs feltétlenül szükség előerősítőhöz a zenehallgatáshoz, hacsak lemezjátszót nem kíván csatlakoztatni a készülékhez. Az erősítő automatikusan állítja be az előfeszítést. Gyakorlatilag bármilyen gyártmányú 300B csövekkel jól működik (alapkivitelben JJ 300B csövekkel szállítják).
A Silver Night Stereo erősítőik a zene olyan finom részleteit tudják hitelesen megszólaltatni, amelyek számos más, ebben az árkategóriában kínált erősítőt hallgatva rejtve maradnak. A 300B kiegyensúlyozott, meleg, de nem édeskés „csöves” hangzást biztosít, ezért is élvez olyan nagy népszerűséget, míg az X25 kicsit nagyobb teljesítményt tud leadni, talán hangsúlyozottabb a középtartománya, mélyebbek és feszesebbek a mélyhangjai, talán magasban is egy árnyalattal feljebb megy. Ezzel szemben a 2A3 csövekkel szerelve csökken a kimenő teljesítménye, így csak a legalább 97 dB-es érzékenységű hangsugárzókkal javasolják azt használni. Ez a változat kiválóan működik a tölcséres hangsugárzókkal, mivel két külön tápegység fokozattal rendelkezik és valamivel csendesebb is a többi változatnál (1 mV alatti a zaja). A család valamennyi erősítőjét 8 ohmos terhelésre huzalozták, de egy belső kapcsolóval egy 4 ohmos kivezetés is aktiválható.
A Silver Night Anniversary készülékek gyártásához Európában és az USA-ban beszerzett alkatrészeket használak. Ahol csak lehet, kerülik a kínai gyártmányú alkatrészek beépítését. A kimenő transzformátorokat a saját üzemünkben tekercseljük a saját szabványaiknak megfelelően és a készülékhez használt alkatrészek egy részét is maguk gyártják, vagy csak nekik gyártják a külső beszállítóik. A készülékben JJ gyártmányú 300B triódákat és orosz gyártmányú, fel nem használt készletből származó új 6H1N csöveket használnak a meghajtó és a bemeneti áramkörökben.

 

Tulajdonságok

Kimenő teljesítmény 2 x 7 watt

(A osztályú üzemmódban 8 Ω-os terhelésen, 240 volt váltóáramról táplálva)

Érzékenysége Változtatható

>150 mV a teljes kimeneti szinten

Torzítás @ 1V  <0.1% visszacsatolás nélkül
Frekvencia átvitel 10 Hz – >35 kHz, ±3 
Áramfelvétel 152 W 
Biztosítók 2 A/240, HT 500 mA / 240 V a tápegységben
Terhelő ellenállás Névlegesen 8 Ω, de 4 Ω-osra is állítható 
Jel/zaj arány >(CCIR) -85 dB
Csövek 2 x 300B,

2 x 6H1N, vagy 

EB/E88CC

Garancia 2 év  – a csövekre 6 hónap

Méretek

Szélesség 230 mm
Mélység 420 mm
Magasság 190 mm
Tömeg  14 kg