Audion Silver Night Anniversary 300B Push-pull (ellenütemű)

Ár: 5 849 €

Kategóriák: ,

Leírás

Az Audion Silver Night Anniversary ellenütemű, közvetlen huzalozású 300B készülék a legkedvezőbb árfekvésű középkategóriás, a jól ismert és világszerte nagy népszerűségnek örvendő 300B csövekkel szerelt monó teljesítményerősítő. Az elektronikája a főbb jelutakon ötkilences tisztaságú tömör ezüst vezetékekkel közvetlen huzalozással készül, a többi erősítőhöz hasonlóan ez is kézi munkával épül fel. A gyártása során kerülik a kínai alkatrészek beépítését ahol csak lehetséges. A trióda alapú integrált erősítő nem használ visszacsatolást. A készülék háza fekete porszórással festett alumínium és ugyanebből az anyagból készült a transzformátor burkolata is. A ház tetőlapja és a készülék névtáblája tükörfényesre polírozott rozsdamentes acéllap.

Milyen hangsugárzókat csatlakoztassunk hozzá?
Az Audion szerint az ellenütemű kapcsolással készült erősítők mélyhang leképezése feszesebb, természetesebb, mint az együtemű erősítőké, ugyanakkor egy árnyalattal kevésbé kifinomult. A nagyobb teljesítménynek köszönhetően viszont a kevésbé érzékeny hangsugárzókat is jól ki tudja hajtani. A készülék magas fokon zenei megszólalású erősítő, de a legjobb hangzásteljesítmény elérése érdekében gondosan válogatott, párba illesztett csövek beépítése szükséges. Ideálisan használható mindenütt, ahol a nagy teljesítmény az elsődleges szempont.
A Silver Night ellenütemű mono teljesítményerősítő JJ 300B csövekkel készül, de kívánságra PX25-ös csövekkel is tudják szállítani. 86 dB-nél nagyobb érzékenységű hangsugárzók kiszolgálásához ideális. Tökéletesen jól működik az Electron kábeleikkel. Az erősítő 300B csövekkel 8 ohmos terhelésen 24 watt teljesítményt tud leadni. A hátlapján 4 ohmos impedanciájú hangsugárzók csatlakoztatására alkalmas kimenetet is találunk. A készülékhez több bővítési lehetőség is elérhető.

Kiváló minőség kívül-belül
A készülék előlapján egy hangerő-szabályozót, a hátlapján pedig mono bemeneti aljzatot találunk, így nincs feltétlenül szükség előerősítőhöz a zenehallgatáshoz, hacsak lemezjátszót nem kíván csatlakoztatni a készülékhez. Az erősítő automatikusan állítja be az előfeszítést. Gyakorlatilag bármilyen gyártmányú 300B csövekkel jól működik (alapkivitelben JJ 300B csövekkel szállítják). A Silver Night Anniversary PP 300B A osztályú mono
teljesítményerősítő 4 és 8 ohmos kimenettel és mono bemeneti aljzattal van ellátva.
A Silver Night Anniversary PP 300B gyártásához Európában és az USA-ban beszerzett alkatrészeket használnak. Ahol csak lehet, kerülik a kínai gyártmányú alkatrészek beépítését. A kimenő transzformátorokat a saját üzemükben tekercselik a saját szabványaiknak megfelelően és a készülékhez használt alkatrészek egy részét is maguk gyártják, vagy csak nekik gyártják a külső beszállítóik. A készülékben JJ gyártmányú 300B pentódákat és orosz gyártmányú, fel nem használt készletből származó, új 6H23N csöveket használnak a meghajtó és a bemeneti áramkörökben.

Tulajdonságok

Kimenő teljesítmény 2 x 24 watt

(A osztályú üzemmódban 8 Ω-os terhelésen, 240 volt váltóáramról táplálva)

Érzékenysége Változtatható

>150 mV a teljes kimeneti szinten

Torzítás @ 1V  <0.1% visszacsatolás nélkül
Frekvencia átvitel 11 Hz – >34 kHz, ±3 
Áramfelvétel 165 W / monoblokk
Biztosítók 2 A/240, HT 500 mA / 240 V a tápegységben
Terhelő ellenállás Névlegesen 4 és 8 Ω
Jel/zaj arány >(CCIR) -90 dB
Csövek 2 x 2 300B,

2 x 2 6H23N

Garancia 2 év  – a csövekre 6 hónap

Méretek

Szélesség 230 mm
Mélység 420 mm
Magasság 190 mm
Tömeg (/monoblokk) 11 kg